Het bestuur en de technische staf van PKC/SWKGroep maken bekend dat Marijn van den Goorbergh na dit seizoen de overstap zal maken van DVO/Accountor naar PKC/SWKGroep. PKC ziet in Van den Goorbergh een uitstekende versterking voor de komende jaren.
De inmiddels 25-jarige Van de Goorbergh maakt al 6 seizoenen deel uit van het eerste team van DVO en is een ervaren en veelzijdige Korfballeague speler. De voormalig international was na 6 jaar op zoek naar een plek waar hij het gevoel kreeg zich met de absolute top te kunnen meten en mee te kunnen strijden om te prijzen. Na een aantal goede gesprekken is de keuze gevallen op PKC/SWKGroep.
PKC/SWKGroep ziet in Marijn een type speler met kwaliteiten die uitstekend passen in de spelopvatting van de club. Ook als persoonlijkheid past Van den Goorbergh goed bij deze selectie. We kijken vol vertrouwen uit naar volgend seizoen en met deze versterking hopen we natuurlijk weer op mooie resultaten
Marijn over zijn overstap:
“Met pijn in mijn hart zal ik DVO/Accountor volgend jaar verlaten. Bij DVO ben ik begonnen als jeugdspeler en via een jaartje in het tweede doorgegroeid tot basisspeler van het eerste. Na het pensioen van Jos Roseboom mocht ik zelfs op jonge leeftijd een aantal jaar de aanvoerdersband dragen. Tegelijkertijd met de groei bij DVO kwam jong Oranje en zelfs het grote Oranje op mijn pad. Kortom DVO staat centraal in mijn leven en mijn korfbalcarrière. Daar ben ik DVO eeuwig dankbaar voor! Echter ben ik nu tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe stap.
Die stap is PKC. Al jaren is het spel van PKC toonaangevend in de Korfballeague, hier heb ik altijd met veel plezier en bewondering naar gekeken! Als tegenstander was het niet altijd prettig om tegen te spelen.
Ik zie PKC als een prachtige club, met een betrokken achterban en bovenal een geweldig team! Ik kan niet wachten om hier volgend jaar deel van uit te maken. Ook ik kijk vol vertrouwen uit naar het volgend seizoen met als ultieme doel het podium in de Ziggo Dome. Met de kleuren wit en groen zit het in ieder geval wel goed :)”