Het bestuur en de technische staf van PKC/SWKGroep maken met veel plezier bekend dat Lara Boonstoppel na dit seizoen terug zal keren naar Papendrecht. Lara zal deel gaan uitmaken van de trainersstaf van de eerste selectie van PKC. Hiermee eindigt haar carrière als topkorfballer.
De afgelopen maanden is er in alle rust gezocht naar het laatste puzzelstukje om de trainstersstaf voor volgend seizoen te completeren. De technische staf heeft hierbij gezocht naar de juiste balans in het beoogde trainerskwartet. Met de komst van Lara is het trainerskwartet compleet. Lara kennen we natuurlijk als speelster van ons vlaggenschip, maar ook als een echt verenigingsmens met een groen-wit hart. Vorig jaar koos zij ervoor om te gaan korfballen bij Top/SolarCompleet.
Na 27 jaar korfbal, waarvan 13 jaar bij PKC, heeft Lara besloten definitief te stoppen als speelster op topniveau. Lara keert terug op het oude nest als volwaardig lid van de technische staf. Met de ruime ervaring van Lara als speelster op het allerhoogste niveau in combinatie met haar persoonlijkheid voegt zij veel waarde toe en maakt zij het kwartet trainers compleet.
Lara over haar beslissing om te stoppen als speelster: “Ik heb besloten te stoppen omdat ik merk dat ik niet meer dezelfde energie krijg van het spelen, waardoor het me energie kost in plaats van oplevert. Daarnaast merk ik dat ik het fysiek steeds zwaarder krijg, met name in de ochtend na een training en wedstrijd beginnen de jaren echt te tellen. Neemt niet weg dat ik een top jaar heb gehad met de groep en dat ik me ontzettend welkom heb gevoeld. Het meemaken van nog een Europa Cup en landskampioenschap in mijn na- dagen was een kers op de taart. Het afsluiten van mijn korfbalcarrière was een moeilijk besluit, maar zorgt ook weer voor rust. Ik wil bij deze iedereen bij TOP/SolarCompleet bedanken voor alle steun, aanmoediging en lieve woorden gedurende het seizoen.”
Lara over haar ambities als trainer/coach: “Al vanaf mijn 15e heb ik altijd het genoegen gehad ploegen te mogen coachen. Na mijn besluit om te stoppen als speelster, lagen de mogelijkheden open dit weer actief op te pakken. PKC/SWKGroep biedt mij de mogelijkheid om als onderdeel van de staf van de selectie deze ambitie te ontwikkelen. Ik kijk er ontzettend naar uit om met de talenten
van het 2e team aan de slag te gaan en ze stappen te laten maken in hun korfbalcarrière.”