Corné Troost stopt met topkorfbal

Corné Troost neemt na afloop van dit lopende seizoen afscheid van topkorfbal. De inmiddels 30-jarige aanvoerder en ras-PKC’er vindt het tijd geworden om plaats te maken voor talent dat aan de deur klopt van het tweede team.
De drive was er nog steeds, het niveau was geen probleem, maar PKC ‘moet door’ volgens Corné en daarom vindt hij het tijd om een stapje opzij te doen en zo ruimte te bieden aan het aanstormend talent. Corné maakt inmiddels 11 seizoenen deel uit van onze selectie en was binnen en buiten de lijnen van grote waarde voor het team. Meerdere kampioenschappen vielen er te vieren en daarnaast is Corné altijd één van de grote verbinders tussen de vereniging en de selectie geweest. Als vrijwilliger van o.a. de KNA staat hij midden in het verenigingsleven en is hij een voorbeeld voor velen.
Corné over zijn beslissing: “Afscheid nemen van datgene wat je het liefste doet is nooit makkelijk. Maar na 11 jaar selectiekorfbal is het tijd om plaats te maken voor jongere spelers die mogelijk bij PKC de top nog gaan halen. Bovendien legt het trainingsprogramma een steeds zwaardere claim op mijn privéleven en dat maakt de combinatie tussen die twee lastiger. Ik kijk terug op een geweldige periode en denk op dit moment na over mijn toekomst als korfballer”.
Bertjan Scheepbouwer over het vertrek van Corné: “Spelers als Corné zijn voor een vereniging enorm belangrijk. Ze vormen de verbinding tussen topkorfbal en het verenigingsleven, dat gaat niet bij iedereen vanzelf. Corné wist deze eigenschap ook nog te combineren met opvallende sportieve prestaties en was een mentor voor de jongere garde. We zullen hem missen in de selectie, maar binnen de club zal Corné niet verdwijnen, dat weet ik wel zeker.”

Meest recente berichten