Vandaag staat een interview met het mediacrewteam in het wedstrijdbulletin. Geen bulletin kunnen bemachtigen? Lees hier dan ook het interview!

Hoe groot is het mediacrewteam? Hoeveel mensen zijn er aan het ‘werk’ tijdens de wedstrijd?

Op dit moment bestaat de PKC Mediacrew uit 18 personen, waarvan een groot deel actief is tijdens de competitiewedstrijden van PKC 1. Elk jaar sluiten er weer nieuwe mensen aan, zodat we steeds meer mogelijkheden hebben.

Wat doen jullie tijdens de wedstrijd?

Tijdens de wedstrijd zijn op verschillende plekken in de zaal en in de regie ruimte mensen actief voor het verzorgen van de livestream en het aansturing van de schermen in de zaal. Hiervoorwordt de wedstrijd gefilmd met 5 camera’s. Ook is er een presentatrice voor de interviews en zijn ercommentatoren voor bij de livestream.

Een regisseur stuurt de cameramensen aan en kiest het beeld dat wordt uitgezonden. Sinds vorig seizoen wordt dit gedaan in een regiekamer. Naast de regisseur zit iemand die de herhalingen bedient en iemand die bepaalt welke graphics er in beeld zijn.Ook de beelden van de interviews worden hier verwerkt.

In de hal zorgen wij voor de aansturing van de drie schermen. Dit gebeurt los van de regie van de live stream. Alle statistieken, zoals schoten en rebounds, worden tijdens de wedstrijd ingevoerd. Hierdoor zijn de goals en wissels direct te zien op de streamop de schermen in de hal en in de korfbal app. Daarnaast kunnen we herhalingen van mooie acties tonen.

Jullie zijn ook actief naast de wedstrijden van PKC. Wat doen jullie nog meer?

Naast de livestreams voor PKC, maken wij ook regelmatig uitzendingen voor het KNKV. We hebben onder andere gewerkt bij het afgelopen Europees kampioenschap, de zaal- en veldfinales en de Korfbal Challenge. Ook in het buitenland is de kwaliteit van onze producties opgevallen. In 2019 gaan we voor de tweede keerhelpen bij de Engelse korfbalfinales. Daar zullen we een livestream maken en de grote LED-schermen in de zaal bedienen.

Ongemerkt heeft de livestream en statistieken verwerking binnen het korfbal zich al ver ontwikkeld ten opzichte van andere(team)sporten. Er wordt dus ook veel naar ons gekeken en om advies gevraagd, zoals bij de tafeltennis bond, waar wij afgelopen jaar geholpen hebben bij het opzetten van hun eigen livestream.

Daarnaast zijn er nog een aantal niet-sport activiteiten waar we onze bijdrage leveren, want bij muziek evenementen komen we ook graag! Afgelopen jaar hebben wij schermen verzorgd bij House of Heroes en Maestro Papendrecht. Verder zijn we eenenkele keer per jaar te vinden op een basisschool om de musical van groep 8 uit te zenden. Wil je op de hoogte blijven van deze activiteiten? Volg ons dan op Facebook.

Wat is jullie mooiste moment/hoogtepunt tot nu toe?

Het mooiste van de Mediacrew is de geweldige samenwerking die we door de jaren hebben opgebouwd. Met onze eigen mensen, maar ook met externe partijen zoals de NOS of Ziggo Sport. Het is heel waardevol te zien hoe de kennis en kunde binnen de groep toeneemt en de kwaliteit van de uitzendingen blijft stijgen.

Maar het allermooiste moment blijft het winnende doelpunt van Johannis in de finale van 2014. Op dat moment moet je je proberen in te houden en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, maar dan neemt toch het groen witte hart over.