Voorbeschouwing wedstrijd PKC/SWKGroep

Deze column wordt bij elke thuiswedstrijd gepubliceerd in het wedstrijdbulletin.

Zaterdag een –statistisch gezien– interessante wedstrijd op het programma: PKC/SWKGroep tegen DVO/Accountor. De vaste lezers van dit bulletin weten dat ik er vaak wel wat statistieken bij pak, maar voor deze editie vond ik extra veel relevante feiten!

We beginnen met de meest bekende: Marijn van den Goorbergh speelde tot vorig seizoen nog voor DVO. Hij was daar een belangrijke speler; ze zullen ‘m ongetwijfeld missen. Inmiddels zijn er andere mannen opgestaan in Bennekom: vooral Koen van Roekel, Robbe de Wit en Chris van Haren vallen op. Met zijn drieën hebben ze zelfs het hoogste dynamische schotpercentage van de gehele Korfbal League! Dat is knap voor spelers van een ploeg die 8e staat op de ranglijst. Van Roekel doet het ook nog eens goed als rebounder, waardoor hij zelfs in de top-5 van MVP’s (Most Valuable Players) staat! Daar staan alleen maar spelers die goed scoren op alle volgende punten: dynamische goals, statische goals, rebounds, meegekregen strafworpen en vrije ballen.

In die top-5 vinden we ook twee PKC’ers: Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst. Ook zij zijn allround erg goed bezig dit seizoen en daardoor belangrijk voor de club. Allround is trouwens een woord dat sowieso goed past bij de selectie van de Papendrechters; bij de dames zien we bijvoorbeeld Zita Schröder bovenaan staan bij het hoogste schotpercentage. Daarnaast zijn ook Olav van Wijngaarden en Marijn van den Goorbergh terug te vinden in de ranglijsten door hun vele gewonnen rebounds.

DVO is nog niet veilig, ze zullen zeker nog wat punten moeten en willen pakken. Ze hebben veruit de meeste tegengoals, dus verdedigend zal het scherper moeten. Dat lijkt wel lastig te gaan worden vandaag, aangezien PKC juist de meeste doelpunten heeft gemaakt. PKC staat 2e, maar ze worden op de hielen gezeten door LDODK. Ook de thuisclub moet winnen, zeker na het gelijkspel van vorige week.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,
Jorien Besemer.