Interview Marijn

Vorige week interviewde wij Marijn van den Goorbergh. Lees het interview hieronder:
1. Wat was jouw eerste indruk van PKC/SWKGroep? En hoe zou je PKC nu omschrijven?
Mijn eerste indruk van PKC gaat jaren terug. In de jeugd speelden wij met DVO altijd een eindejaarstoernooi in Papendrecht. Toen al vond ik dat PKC iets magisch uitstraalde. Dat vind ik nog steeds; de vereniging, de spelers, de sporthal. Alles bij elkaar! Gaaf dat ik nu zelf in de ‘’Korfbalstad van Europa’’ woon en onderdeel ben van deze prachtige club!
2. Je bent een tijdje geblesseerd geweest aan je enkel. Hoe is het daar nu mee?
Ik ben topfit, maar niet echt gezegend met sterke enkels en achillespezen. In de afgelopen jaren heb ik hier veel last van gehad, met als dieptepunt mijn laatste seizoen bij DVO. Ook dit seizoen begon het betreft mijn enkels niet best, gelukkig gaat het de laatste weken stukken beter!
3. Hoe zou jij jezelf beschrijven als korfballer?
De meeste mensen omschrijven mij als een allrounder. Ik denk dat dit wel klopt. Mijn afstandsschot is altijd een sterk wapen geweest, maar ik ben vooral een vechter. Vallen, balen, maar altijd weer opstaan.
4. Wat is tot nu toe het leukste wat je bij PKC/SWKGroep hebt meegemaakt?
De echte leuke momenten gaan nog komen natuurlijk, maar ik geniet enorm van de sfeer in de groep. Ik voel me erg welkom en thuis in Papendrecht! Daarnaast was het lekker om vorige week belangrijk te zijn met een invalbeurt. Al was het wel erg balen dat die laatste bal er niet in vloog.
5. Je speelt dit weekend tegen je oude club. Hoe vind je dit? Welke gevoelens roept dit bij je op?
Ik ben een kind van DVO, dat maakt het wel bijzonder. Bij DVO ben ik opgegroeid en heb ik super mooie (vaak spannende) momenten mee gemaakt. Zo’n beetje de helft van de selectie heb ik trainen gegeven in de jeugd en mijn eigen broertje speelt in het tweede. Daarom ben ik blij dat DVO de laatste weken lekker punten aan het pakken is, maar vandaag wil ik gewoon heel graag winnen!

Meest recente berichten