Onderstaande column is onderdeel van het wedstrijdbulletin van aankomende zaterdag.

Laatste horde voor veiligstellen play-offs

Nummer twee tegen nummer negen. Dat zijn de feiten van de ranglijst, maar in de heenwedstrijd was dit verschil totaal niet te zien. KCC maakte het de Papendrechters knap lastig tot ver in de tweede helft. PKC won met ‘slechts’ 19-22, een uitslag die we niet gewend zijn van ons eerste. Gezien eerdere wedstrijden is het vrij onwaarschijnlijk dat we nu weer zo’n stand gaan zien: PKC maakte dit seizoen in thuiswedstrijden altijd minimaal 26 doelpunten. Door dat feit wordt het sowieso al lastig voor de Capellenaren: zij maakten er dit seizoen maximaal 26 in hun wedstrijden. Ze zullen dus echt met z’n allen boven zichzelf moeten uitstijgen om minimaal een punt mee te nemen uit de Oostpolder.

Jullie zijn van mij gewend dat ik altijd mooie statistieken paraat heb in de voorbeschouwing, maar helaas is niemand van KCC terug te vinden in de top. Je zou denken dat dat komt doordat ze op de negende plaats staan, maar directe concurrenten DeetosSnel en DVO zijn wél in de lijstjes terug te vinden. Je zou kunnen stellen dat KCC het als collectief laat liggen dit seizoen, waardoor degradatiegevaar dreigt. Na de veelbelovende winst bij de seizoensstart heeft het achttal van Wolsink nog maar één keer gewonnen, waardoor ze nu op vier punten staan. Dat is maar twee punten meer dan nummer 10 DeetosSnel, maar ook maar twee punten minder dan nummer 8 DVO. KCC zal dus écht nog wat punten moeten sprokkelen om veilig te zijn.

Over veilig gesproken: PKC kan de play-offs vandaag veilig stellen. Bij winst zijn zij sowieso onderdeel van de eindfase van de Korfbal League. De ploeg van ‘Daan en Daan’ staat momenteel tweede, maar voelt de hete adem van LDODK in hun nek. Ook PKC zal dus moeten winnen om de tweede positie te behouden. Richard Kunst kan vandaag nog een reuzenstap zetten richting ‘De Club Van 1000’: hij heeft nog 26 goals nodig om zich bij die heren te mogen scharen.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.