Van harte welkom bij PKC/SWKGroep!

Zaterdag een wedstrijd waar iedereen altijd naar uitkijkt: PKC/SWKGroep tegen TOP/SolarCompleet. Er was een tijd dat deze wedstrijd ook vaak op het programma stond in de finale, maar inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat dit het geval was. De afgelopen twee seizoenen piekte PKC te vroeg en verspeelden zij hun finaleplaats al in de play-offs. Daardoor had TOP twee keer een ‘makkie’ in de finale en zo staat de kampioensbeker al drie jaar in Sassenheim. Vanzelfsprekend zijn de Papendrechters hierdoor extra gebrand op het kampioenschap dit jaar. Naar alle waarschijnlijkheid worden zij voor het eerst in jaren geen eerste in de reguliere competitie; zouden ze nu dan wel op het juiste moment pieken?

Met de recordwedstrijd tegen KCC leken de groen-witten op de goede weg, maar vorige week werd er toch weer een puntje verspeeld bij LDODK: het werd 26-26 in Gorredijk. TOP speelt daarentegen een zelfde seizoen als de afgelopen paar jaren met hier en daar een verliespuntje, maar vooral winst. Wat dat betreft maakt de ploeg van Jan Niebeek zich totaal geen zorgen en werken ze rustig naar de play-offs toe.

Als we de statistieken erbij pakken, is er iets dat opvalt: qua gewonnen rebounds staan ALLE basisheren van PKC in de top-5. Op nummer 5 vinden we Mick Snel. Natuurlijk weet iedereen wel dat het dynamische spel van PKC de vele rebounds als basis heeft, maar nu is het dus ook in de statistieken te zien. Bij TOP valt het op dat Celeste Split ongeveer ieder lijstje aanvoert; we kunnen haar gerust de belangrijkste speler van TOP noemen.

Beide teams zullen de kraker willen aangrijpen als een generale repetitie voor de play-offs, die over twee weken van start gaan. Het heenduel in Sassenheim eindigde in een overwinning voor de thuisclub. Kan de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch zich daar zaterdag van herstellen? In ieder geval kan Richard Kunst zich zaterdag ook lid maken van ‘De Club van 1000’ door minimaal drie goals te maken.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,
Jorien Besemer.