Holland tegen Friesland: round one

Vierhonderd kilometer. Dat is de afstand van een retourtje Papendrecht voor LDODK/Rinsma Modeplein. Volgende week geldt natuurlijk hetzelfde voor de selectie van PKC. Toch zullen beide ploegen het er graag voor over hebben: het zijn immers de play-offs! Voor PKC niks nieuws; zij spelen al voor de dertiendekeer play-offs in de Korfbal League. Toch zullen ze op hun hoede zijn, want de afgelopen twee jaar lukte het (ondanks het thuisvoordeel) niet om de finale te bereiken. Met Daniël Hulzebosch en Daan Euser als ‘frisse wind’ door de selectie moet het dan dit jaar wél gaan lukken.

Voor LDODK is dit pas de tweede keer dat ze meedoen in de eindstrijd; de vorige keer werden ze in twee duels uitgeschakeld door TOP (S). Als we naar de statistieken kijken, hebben de Friezen weinig kans in het eerste duel. De ploeg van coach Henk Jan Mulder won nog nooit in Papendrecht. Bij LDODK valtvooral één dame op: Marjolijn Kroon. In de laatste ontmoeting zorgde zij er eigenhandig voor dat de Friezen nog een punt overhielden aan het duel. Toch is er nóg een dame waar PKC nog een flinke kluif aan zal hebben. Femke Faber scoorde tot nu toe bijna de helft van al haar vrije ballen en vorige week besliste zij nog de wedstrijd met twee goals in de eindfase.

In de top-10 van spelers met de meeste play-offs staan bijna alleen maar PKC’ers. Lijstaanvoerders zijn Laurens Leeuwenhoek en Suzanne Struik; zij hebben al 23 play-offduels gespeeld. Sowieso is Leeuwenhoek een speler om in de gaten te houden, want hij scoorde tot nu toe meer dan 75% van zijn doorloopballen. Eens zien wat LDODK daar tegen kan doen. Behalve de in vorm verkerende heren hebben Hulzebosch en Euser ook nog eens keuze uit vijf uitstekende dames. Zita Schröder is hiervan de meest zuivere; zelfs van de hele League! Welke dames zullen zaterdag in de basis staan?

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.