Het is alweer de 8e keer dat PKC de Hoofdklassefinale mag organiseren. Dat zien wij als een voorrecht! Elk jaar maken de ploegen er weer een feestje van, zowel voor en tijdens als na de wedstrijd. Het recept is bekend: de winnaar promoveert naar de Korfbal League, de verliezer speelt nog play-downs tegen KCC en maakt daardoor ook nog kans op promotie.

Degene die misschien wel het liefst zou willen winnen vandaag is Frits Wip, de coach van Tempo. Dat is vooral omdat hij in eventuele play-downs KCC/So natural zal treffen: zijn toekomstige club.
Zijn ploeg heeft de finale pas afgelopen dinsdag bereikt; er was een derde play-off nodig om AW.DTV uit te schakelen. Met de ploeg uit Alphen aan den Rijn zien we ook een bekend gezicht terug: Jelle Steenbeek. In zijn tijd bij Dalto heeft hij al Korfbal League-ervaring opgedaan. Nu mag hij proberen daar weer te komen, dit keer samen met zijn twee broers in het veld.

Tegenover de ervaren ploeg van Tempo staat een jong team: het Groen Geel van Dico Dik. Ondanks de lage gemiddelde leeftijd staan er meerdere spelers met KL-ervaring in de basis: Ivan Karsters en Lindsy Krop weten door hun verleden bij Blauw-Wit en AW.DTV al hoe het is om op het hoogste niveau te spelen. Daarnaast heeft de ploeg uit Wormer nog twee flinke troeven in de persoon van jeugdinternationals Carlo de Vries en Kevin Dik. Mede door hen wist Groen Geel relatief makkelijk Wageningen uit te schakelen in de play-offs.

In de competitie speelden de finalisten al twee keer tegen elkaar, waarvan één gelijk eindigde en één in voordeel van Tempo. De afgelopen vijf jaar won de ploeg waarvan het publiek aan de oostkant van de zaal zat. Tempo heeft een extra wedstrijd in de benen, maar de afgelopen jaren won steeds de ploeg die drie play-offs had gespeeld. Wie trekt vandaag aan het langste eind?

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.