Vandaag heeft Suzanne Struik aan de selectie, de staf en het bestuur bekend gemaakt na dit seizoen te stoppen als speelster van PKC/SWKGroep. Na maar liefst 16 jaar voor PKC gespeeld te hebben vindt ze het op 31-jarige leeftijd mooi geweest en sluit haar imposante carrière af in het lopende seizoen.

Suzanne is bij PKC/SWKGroep gestart als speelster van A1. Hierin speelde ze twee jaar en debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste van PKC. In 2005 mocht ze voor het eerst meejuichen met de winst van het zaalkampioenschap. Het was het jaar waarin Andre Simons afscheid nam. Er volgden in het groen-witte shirt nog twee zaaltitels, vier veldtitels en drie Europacups. En passant werd Suzanne ook nog tot driemaal toe verkozen tot korfbalster van het jaar en is ze all time topscorer bij de dames in de Korfbal League. Vorig jaar nam Suzanne na 12 jaar al afscheid van TeamNL waarmee ze driemaal de World Games, driemaal het EK en driemaal het WK won.

Blessures
Naast de indrukwekkende prijzenkast is de carrière van Suzanne Struik helaas ook getekend geweest door blessures. Tot tweemaal toe een afgescheurde kruisband, een afgescheurde achillespees en een labrumblessure (schouder) hielden haar vaak voor vele maanden aan de kant en confronteerden haar met lange intensieve periodes van revalideren. Het is tekenend voor de mentaliteit van Suzanne dat ze telkens opnieuw de drive en ijzeren discipline had om terug te komen en “haar PKC” te helpen stralen op het hoogst denkbare niveau.

Suzanne over haar afscheid: PKC is mijn club!
“Het is een lastige beslissing geweest om mijn afscheid aan te kondigen. Je weet dat het dan definitief is en de tijd met het team en de spanning rondom de wedstrijden nooit meer terugkomt. Toch kan ik nu volledig achter mijn besluit staan. Ik word dit jaar 32 en weet maar al te goed dat er meer dingen in het leven zijn dan korfballen alleen. Het vooruitzicht om meer tijd te kunnen besteden aan deze dingen, daar kijk ik enorm naar uit.”

Op de vraag of we haar nog geregeld in Papendrecht zullen zien antwoord ze gedecideerd: “Geen enkele twijfel! PKC/SWKGroep is in 16 jaar tijd echt mijn club geworden en zal hier vaak zijn. Ook wil ik graag kijken of ik bij PKC in een andere functie nog van belang kan blijven voor de club”.

PKC/SWKGroep over het afscheid van Suzanne
Voorzitter Bertjan Scheepbouwer over het vertrek van Suzanne: “Het afscheid van Suus is voor PKC een stevige aderlating. We nemen afscheid van een van grootste speelsters van de afgelopen 15 jaar en dat is pittig. Suzanne is voor PKC van enorm grote waarde geweest. Een ambassadeur van de club en de sport, zowel binnen de lijnen als erbuiten. Als ik aan Suus denk dan komen woorden als: loyaal, discipline, talent, atleet en uniek bovendrijven. Ze is begiftigd met een enorm talent, maar het zijn haar discipline en doorzettingsvermogen die ervoor hebben gezorgd dat ze, ondanks al die tegenslag, zo lang zo belangrijk en zo goed is geweest. En ik wil zonder meer benoemd hebben dat Suzanne gewoon een heerlijk mens is. Altijd geïnteresseerd, in voor een praatje en benaderbaar voor iedereen. We zullen haar missen.”

Afscheidstournee op het veld
Het definitieve moment van afscheid wordt gelukkig nog even uitgesteld, want gedurende het veldseizoen zullen we gewoon nog kunnen genieten van het spel van Suzanne. Laten we hopen dat ze afscheid kan nemen met een laatste titel, want die gunnen we haar allemaal.