Julie Caluwé, speelster bij het Belgische Voorwaarts KKC, zet haar korfballoopbaan voort bij PKC/SWKGroep. Julie (26) maakte haar debuut in de selectie bij Voorwaarts in het seizoen 2009-2010 en komt sinds 2011 uit voor het Belgische nationale team (39 caps).

De Papendrechtse formatie is verheugd met de komst van Julie Caluwé, die in België drie maal werd uitgeroepen tot speelster en tot topschutster van de Topkorfballeague. Niels Mooij, bestuurslid sport van PKC/SWKGroep: “Wij kennen Julie als een zeer gedreven en getalenteerd speelster die klaar is voor haar volgende stap. PKC/SWKGroep welkomt haar graag in de selectie om zich in Nederland te meten met de korfballers in de Korfballeague.”

Julie Caluwé zelf kijkt ernaar uit om in Papendrecht te gaan korfballen. “Het valt zwaar om de club te verlaten waar ik ben opgegroeid en aan wie ik veel te danken heb. Ik zie spelen bij PKC/SWKGroep als een kans om op het allerhoogste niveau te kunnen korfballen. De club speelt attractief korfbal en kent daarnaast een grote, enthousiaste aanhang.”

Trainer Daniël Hulzebosch over de komst van Caluwé: “Julie is een dame met een uitstekende technische bagage en de mentaliteit om door hard werken het beste uit zichzelf te halen, daarnaast is zij in de afronding meer dan goed.”

Foto: Marco Spelten