Dit jaar viel Pinksteren relatief laat in het seizoen, wat de kans op goed weer verhoogde maar geen garanties geeft. Bij deze 22e editie waren de weergoden ons weer goedgezind of gaf een interne connectie met Piet Paulusma de doorslag?
We kunnen in ieder geval weer terugzien op een fantastisch toernooi. Er werd sportief gestreden, intens genoten van mooie spelmomenten en tussen de wedstrijden door, leek het grasveld wel op een soort camping.

Vanaf 9.30 uur tot 15.30 uur werden de poulewedstrijden gespeeld door de jeugdteams (A t/m E) op de diverse velden. Aansluitend speelden de nummer 1’s van elke leeftijdspoule tegen elkaar de finale. Uniek in deze editie was dat er bij de A-jeugd in poule B een exact gelijke stand (wedstrijdpunten & doelsaldo) was ontstaan en dat een strafworpen reeks uitkomst moest bieden wie er uiteindelijk de poule (B) winnaar zou worden.

Uiteindelijk werden de volgende finales gespeeld:

• PKC/SWKGroep E1 – PKC/SWKGROEP E2 4-2
  • PKC/SWKGroep D1 – DVO D1 7-4
  • TOP/SolarCompleet C1 – PKC?SWKGroep C1 5-7
  • PKC/SWKGroep B1 – Sporting Delta B1 7-3
  • Dalto A1 – SKF A1 8-7

Vanaf 10.00 uur gingen ook de G-teams van start met het toernooi en hebben ze geëxperimenteerd met 4 tegen 4 spelen. Vanaf de kant zag het er weer geweldig uit met veel spelvreugde en met hele mooie acties waar menig 1e team, een puntje aan kon zuigen. Na afloop hebben we daar ook een prijsuitreiking gehad en gezien de uitslagen zo dicht bij elkaar lagen, hadden we gewoon 6 winnende teams.

Het toernooi liep weer op rolletjes zonder noemenswaardige incidenten maar achter de schermen gebeurt er toch van alles. De toernooicommissie is al maanden bezig geweest om alles in de puntjes voor te bereidingen. Voor de toernooi bezetting is het altijd een uitdaging om alles op tijd ingevuld te krijgen.

Ook op de dag zelf worden wel eens verrast. Een scheidsrechter die plotseling ziek is geworden waardoor de verdeling van de te fluiten wedstrijden even snel aangepast moet worden. Of een enorme drukte aan de bar (om 9.00 was er al een enorme vraag naar tosti’s) waarop ingespeeld moet worden door extra mensen te charteren.

Als toernooicommissie kunnen we van alles voorbereiden en bedenken maar we blijven altijd afhankelijk van de vele vrijwilligers die tijdens zo’n groot toernooi met 46 deelnemende teams, de handen uit de mouwen willen steken. Zonder ook maar iemand uit te sluiten maar denk aan de barbezetting, de bakstraat, de broodjesdienst, het schoonmaak- en onderhoudsteams (binnen & buiten gebouw), EHBO, verzorging van de geluidsinstallatie & muziek maar ook alles wat daar weer aan gelinkt is. Een ieder ontzettend bedankt voor de hulp en inzet.

Ook zonder scheidsrechters kunnen we niets beginnen en ze hebben wederom deze toernooi editie in goede banen geleid. Het is goed om te zien dat velen van hen elk jaar weer terug willen komen. Mede door de warme banden die door ons eigen ‘zonneschijntje’ worden onderhouden, is dat ook een belangrijke factor om op terug te vallen.

Dan als laatste willen we ook alle verenigingen, aanspreekpunten, coaches & spelers van alle teams, bedanken voor jullie deelname. Met een speciaal bedankje richting de coaches & spelers van PKC E2, die nog op het laatste moment zijn opgetrommeld. We zien jullie weer graag terug bij de 23e editie van dit toernooi.

Als toernooicommissie gaan wij het organisatie stokje met veel vertrouwen overdragen aan onze opvolgers en we bedanken het bestuur voor de ontvangen attentie en de uitgesproken waardering.

We hebben het graag en met veel plezier gedaan!

De Pinkstertoernooi commissie