We worden verwend deze weken! Niet alleen door Sinterklaas (dat geldt trouwens alleen als je lief bent geweest), maar ook op korfbalgebied. We hebben namelijk maar liefst drie thuisduels in de Korfbal League in vier weken en deze zaterdag is het tijd voor nummer twee. De wedstrijd van vorige week tegen Tempo was indrukwekkend in vele opzichten. De wonderschone goal van de hand van Oosting & Van Wijngaarden wordt met potlood alvast ingevuld op de beker van ‘Goal van het Jaar’. Maar laten we niet te vroeg juichen; het seizoen is nog lang.

De bus uit Wormer rijdt voor speelronde 3 naar Papendrecht voor het duel PKC tegen GG/IJskoud de Beste. PKC is momenteel de nummer twee van boven en Groen Geel de nummer twee van onderen. Dat is best een realistisch beeld voor het einde van de reguliere competitie, maar zo ver zijn we nog niet. De gasten uit de Zaanstreek zijn nog bezig met acclimatiseren op het hoogste niveau en zoeken naar routine. Volgens coach Dico Dik is een groot verbeterpunt de passing. Dat moet, samen met betere rebound, tot langere aanvallen gaan leiden. Aan het einde van de rit hopen zij daarmee handhaving te bewerkstelligen. Ze beschikken over een aantal zeer talentvolle, jonge spelers die op een goede dag zeker boven zichzelf uit kunnen stijgen.

De Papendrechters lieten vorige week zien wel degelijk als een team te kunnen opereren; na 12 minuten en bij een stand van 10-5 hadden alle basisspelers al minstens een keer gescoord. Niet alle spelers zijn fit, maar hopelijk kunnen de blessureklanten langzaam weer in vorm en in de basis komen. Als de groenwitten deze wedstrijd niet op volle kracht hoeven te spelen, is er misschien al wat ruimte om weer een paar minuutjes te maken. Groen Geel wil graag leren en deze pot lijkt daar uitermate geschikt voor. Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.