Een heuse topper op het programma! Letterlijk, want TOP/SolarCompleet komt op bezoek. De gasten uit Sassenheim hebben vorige week ook al een topwedstrijd gehad, waarin ze uiteindelijk (volgens coach Jan Niebeek) ‘lelijk’ wonnen (26-18) van Fortuna/Delta Logistiek. Het laat echter wel zien dat TOP momenteel in een goede flow zit én dat ze inmiddels geleerd hebben hoe ze kunnen omgaan met onverwachte tactische moves van de tegenstander.

PKC heeft, in tegenstelling tot TOP, nog niet echt een moeilijk programma gehad tot nu toe. Behalve in de openingswedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek hoefden ze alleen nog maar tegen degradatiekandidaten aan te treden. Vorige week, tegen Blauw-Wit, ging dat niet echt van een leien dakje. Het zit coaches Hulzebosch en Euser ook niet mee; er zijn veel korte en langer durende blessures en andere fitheidsproblemen. Wat dat betreft is het fijn dat we nog aan het begin van het seizoen zitten; er is nog genoeg tijd om alles goed op de rails te krijgen. In elk geval hebben de teams het op papier beide goed voor elkaar: één gelijkgespeeld en de rest gewonnen.

Zoals gezegd zitten de Sassemers in een goede flow. Mick Snel lijkt, na een minder vorig seizoen, zijn beste vorm weer helemaal te pakken te hebben. Natuurlijk moeten we Celeste Split niet vergeten: zij is sinds vorige week alltime topscorer bij de dames met 735 goals. Ze scoorde er zeven en streefde daarmee Suzanne Struik (734) voorbij. De rest van de ploeg van Niebeek wordt door deze klasbakken op sleeptouw genomen en zo komt het dat ze op een gedeelde tweede plek staan.

PKC is die andere ploeg op de tweede plek. Momenteel zijn de Papendrechters -statistisch gezien- het beste in korte schoten en mannelijke rebound. Het zal spannend worden of dat genoeg is om TOP aan de zegekar te binden. Er zal in elk geval, zeker verdedigend, keihard gewerkt moeten worden.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.