Voorbeschouwing PKC-KZ

Een mooi affiche voor de laatste wedstrijd voor de ‘winterstop’: PKC/SWKGroep tegen KZ/Thermo4U. Alhoewel, voor veel spelers is er niet echt tijd voor rust, want de Korfbal Challenge wacht. Beide teams verkeren in elk geval in the winning mood; beide wonnen vorige week een belangrijke wedstrijd en staan er goed voor op de ranglijst. De Papendrechters namen de koppositie over van LDODK door hen de eerste nederlaag toe te brengen (22-29) en KZ prijkt trots op de vierde plaats na de knappe overwinning op Fortuna (25-23). Bovendien is het voor beide ploegen cruciaal om weer te winnen, zeker gezien de directe concurrenten niet de moeilijkste potjes hebben dit weekend.

Bij de bezoekers uit Koog aan de Zaan lijkt alles tot nu toe op rolletjes te lopen. Het team draait als een geoliede machine en als je dan ook nog internationals Cordus, Schenk, Haars en Out in de gelederen hebt, geeft dat extra zelfvertrouwen aan de selectie van coaches Doves en Boer. Hun doelstelling aan het begin van het seizoen was ‘meedoen om de play-offs’ en dat gaat tot nu toe volgens plan. De Noord-Hollanders spelen echter wel met een kleine groep; vorige week is er zelfs geen enkele keer gewisseld. Het is dus te hopen dat er geen spelers geblesseerd uitvallen dit seizoen, want dan zouden Doves en Boer wel eens met de handen in het spreekwoordelijke haar kunnen komen te zitten.

In Papendrecht wordt er alles aan gedaan om ‘Daan en Daan’ een mooi laatste seizoen te geven: vorige week werd bekend dat Suzanne Struik weer aansluit om de sterke selectie ook weer breed te maken en sinds afgelopen zaterdag staan de groenwitten ook nog eens bovenaan de ranglijst. Het seizoen is echter nog lang en er moet wel gewonnen blijven worden om die bovenste plek te behouden, dus PKC heeft er groot belang bij om de punten thuis te houden.Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,
Jorien Besemer.