Hard tegen hart

Een bijzondere wedstrijd in speelronde 9: onze vrienden van DOS’46 komen op bezoek! Voor coach Daniël Hulzebosch is dat natuurlijk extra bijzonder, omdat hij als inwoner van Nijeveen zijn hart bij die club heeft liggen. Dat zal hem er echter niet van weerhouden te willen winnen vandaag, want de punten zijn broodnodig.

PKC staat achter LDODK/Rinsma Modeplein op een gedeelde tweede plaats met TOP (beide 13 punten) en in hun nek hijgt KZ/Thermo4U, dat maar één puntje minder heeft. De Papendrechters zitten in een moeilijke periode, mede door het gemis van de geblesseerde aanvoerder Laurens Leeuwenhoek. Het -normaal frivool spelende- team heeft zonder hem moeite om hun draai te vinden en zag hun winning streak al verbroken worden door KZ in de vorige thuiswedstrijd (21-23). In de tussenliggende weken werd wel de Korfbal Challenge gewonnen en namen ze de punten mee uit Bennekom (19-23). Maar de tijd dat er elke week minstens 30 doelpunten werden gemaakt, lijkt achter ons te liggen. Een lichtpunt is dat Suzanne Struik weer speelklaar is; wellicht kan zij met haar ervaring voor een ommekeer zorgen.

De bezoekers uit Drenthe spelen nog niet het seizoen waar op werd gehoopt; de felbegeerde play-offplek lijkt, na het verlies van vorige week tegen directe concurrent Fortuna (16-18), mijlenver weg. Het gat met nummer 4 is inmiddels vijf punten. Toch werken ze stug door. De selectie van Pascal Zegwaard geeft nooit op en dat maakt wedstrijden tegen ‘Dossie’ altijd lastig. Jelmer Jonker, Leander Zwolle en Kim Petersen lijken de mensen in vorm bij DOS. Zouden zij hun teamgenoten naar een hoger niveau kunnen tillen om de punten mee te nemen naar het noorden?

De sfeer in de hal (en kantine…) zal vandaag in elk geval goed zijn; het is tenslotte altijd gezellig als de Nijeveners op bezoek komen.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd, met veel (mooie) doelpunten. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.