Nieuwe trainers PKC/SWKGroep bekend

Scholtmeijer en Tromp nieuw trainersduo PKC/SWKGroep

PKC/SWKGroep is verheugd mee te kunnen delen dat vanaf volgend seizoen Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp het nieuwe trainersduo zal zijn voor ons eerste team. Hiermee volgen zij Daniel Hulzebosch en Daan Euser op die eerder dit seizoen al bekend maakten te stoppen.

Scholtmeijer en Tromp blijven in hun huidige rol, als respectievelijk bondscoach en assistent bondscoach, verbonden aan TeamNL Korfbal tot en met het EK in november 2020. Daarna zullen zij aantreden als trainersduo bij PKC/SWKGroep.

Niels Mooij, bestuurslid sport, kijkt met veel vertrouwen uit naar de samenwerking: “PKC/SWKGroep kijkt naar zowel de korte als de lange termijn. De komende jaren gaan wij onze topsportomgeving verder professionaliseren. Tegelijkertijd willen we jaarlijks meedingen om te prijzen, waarbij we toonaangevend, spectaculair korfbal spelen. Op beide vlakken heeft Wim als trainer/coach een bewezen staat van dienst. Jennifer beschikt over ervaring bij diverse topclubs. Als duo hebben zij bij TeamNL laten zien dat ze van hun team een hecht collectief kunnen smeden dat meerdere speltypes kan uitvoeren.”

Wim Scholtmeijer ziet uit naar zijn overstap naar PKC/SWKGroep: “Na zeven prachtige jaren als bondscoach voelt het nu als een goed moment om de opgedane kennis en ervaring mee te nemen naar de grootste club van Nederland. Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met Jennifer een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de gehele club. Ondanks dat het nog ver weg is en we met TeamNL nog een prachtige klus te klaren hebben, kan ik niet wachten om samen met Jennifer aan de slag te gaan bij PKC/SWKGroep, de grootste en meest toonaangevende korfbalvereniging van de wereld.”

Jennifer Tromp: “Het vooruitzicht om samen met Wim bij PKC/SWKGroep aan de slag te gaan is fantastisch. Coachen in de Korfbal League is een mooie uitdaging, zeker bij een club als PKC. De professionele organisatie en de fanatieke supportersschare zijn voor mij belangrijke redenen om dit avontuur aan te gaan. De komende periode ligt de focus uiteraard nog op TeamNL, waar we in stijl willen afsluiten met de Europese titel in het hol van de leeuw.”

Rogier Jonkman, manager topkorfbal bij PKC/SWKGroep, is tevreden met de komst van Scholtmeijer en Tromp. Jonkman: “PKC/SWKGroep gaat door op de, dit seizoen met Hulzebosch en Euser, ingeslagen weg om de selectie klaar te stomen voor de toekomst. Wim en Jennifer hebben bij TeamNL doorlopend talenten geselecteerd en verder opgeleid. Hun kwaliteiten op dit vlak zullen zij PKC/SWKGroep uitstekend kunnen gebruiken.”

De spelersgroep is ook betrokken geweest in het proces rond de nieuwe trainers. Jonkman: “Met Wim en Jennifer hebben we een aansprekend duo voor de groep. We hebben een zorgvuldig proces doorlopen waarbij ook de spelers een stem hebben gehad in de voordracht. De ambitie en gretigheid van onze spelersgroep proeven we ook sterk in de gesprekken met Wim en Jennifer. Ook op dat vlak zijn we heel tevreden met de match.”

Bron foto’s: KNKV

Meest recente berichten