De eerste seizoenshelft is voorbij gevlogen. We beginnen alweer aan de returns! De kaarten zijn nog niet volledig geschud, maar sommige ploegen krijgen al een beetje zicht op hun uiteindelijke plek op de ranglijst. In enkele gevallen moeten er echt nog gekke dingen gebeuren, wil dat nog veranderen. Dat geldt met name in de onderste regionen, waar Tempo en GroenGeel met ieder twee punten toch redelijk stevig onderaan staan. Bovenin is het een stuk spannender: TOP, LDODK, PKC en KZ volgen elkaar op met respectievelijk 15, 14, 13 en 12 punten. Daarna komt Fortuna met 9 punten, maar zij hebben nog een wedstrijd in te halen. Dat komt omdat de Fortunezen afgelopen weekend ‘eventjes’ de Europacup gingen ophalen in het Hongaarse Boedapest. Het Belgische Kwik werd in de finale eenvoudig aan de kant gezet. Eindstand: 34-18.

Over Fortuna gesproken: die komen op bezoek deze speelronde. Hun seizoen verloopt tot nu toe vergelijkbaar met vorig seizoen; nog niet geweldig, maar zeker ook niet slecht. Als ze die lijn doortrekken, kan dat best weer eens een plekje in de play-offs betekenen. En ik denk dat we allemaal nog wel weten waar dat vorig jaar toe leidde… Enfin, de Delftenaren zijn redelijk stabiel. Dat is ook terug te zien in de coaches, want Korporaal en Folkerts tekenden vorige week voor een paar seizoenen bij. Dat moet zowel de spelers als de coaches vertrouwen geven.

Stabiliteit is bij PKC momenteel ver te zoeken. Het team is de laatste jaren thuis vrijwel onverslaanbaar geweest, maar recent werden er al twee nederlagen geleden tegen KZ en DOS’46. Er zal afgelopen week ongetwijfeld hard gewerkt zijn om alles, ondanks het groeiende aantal langdurig geblesseerden, weer op de rails te krijgen. De laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna eindigde in een gelijkspel; ik ben benieuwd of dat er vandaag weer in zit.

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,
Jorien Besemer.