De Korfbal League is dit seizoen een gekke competitie. Behalve in de uiterst onderste regionen lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. Met name DOS’46 en DVO hebben alontzagwekkende overwinningen geboekt. PKC lijkt weer een beetje uit het dal op te krabbelen. De Papendrechters staan weliswaar eerste op de ranglijst, maar dat zegt in dit stadium nog niet heel veel. Ze hebben namelijk degradatiekandidaten Tempo en Groen Geel al gehad in de returns, dus nu komen er alleen nogmaar moeilijke tegenstanders.

Vandaag een vooral onvoorspelbare tegenstander: Blauw-Wit. Ze spelen niet het beste seizoen uit hun Korfbal League-geschiedenis, maar lijken inmiddels genoeg punten te hebben verzameld voor directe handhaving. In deze speelronde spelen echter ook hun directe concurrenten Groen Geel en Tempo tegen elkaar, dus daarna komt een van die ploegen toch in de nek van Blauw-Wit hijgen. Dat zal een van de redenen zijn dat de Amsterdammers graag de punten willen meenemen uit Papendrecht.

Bij de ‘heenwedstrijd’ in Amsterdam had PKC het, zoals vaak daar, erg lastig. Pas in de laatste minuten wist PKC de zege over de streep te trekken. Interessante details zijn dat Richard Kunst die dag 13 (!) doelpunten maakte, Loraine Vissers maakte 8 goals en de scheidsrechters van toen fluiten ook deze wedstrijd. Blauw-Wit moet het dit seizoen vooral van de dames hebben en dat werd destijds maar weer eens duidelijk gemaakt. In dat opzicht is er weinig veranderd in hun spel, dus er wacht een flinke klus voor de Papendrechtse dames.

Vorige week in Wormer zag ik -in de loop van de wedstrijd- hoopgevende dingen, zoals een Kunst die weer in zijn oude vorm leek te komen, een ontketende Maaike Steenbergen en een actieve en luidruchtige Kabaalgroep. Laten we hopen dat we deze dingen ook in deze wedstrijd terug gaan zien!

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.