Voorbeschouwing PKC-LDODK

Datum: woensdag, februari 19, 2020

Eigenlijk is het dit seizoen iedere zaterdag Super Saturday (en soms ook Super Sunday). Het is ongemeen spannend in de Korfbal League en elk punt dat gepakt kan worden is belangrijk. Zo ook vorige week: de punten die toen door PKC in Sassenheim met de 17-20 overwinning werden gepakt, zorgden voor een nog stevigere koppositie én het zorgde ervoor dat KZ naar plek twee kon stijgen, terwijl TOP nu op plek drie staat. Op een gedeelde vijfde plek (samen met DOS’46) vinden we de tegenstander van deze speelronde: LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen startten erg sterk dit seizoen, maar de laatste weken is er een algehele malaise bij de ploeg. Na de overwinning op Blauw-Wit (5 januari)werd er nog maar één keer gewonnen (van Tempo) en al vijf keer verloren. Dat is vast niet wat Henk Jan Mulder en consorten voor ogen hadden. Vorige week was het tegen directe concurrent Fortuna spannend tot het einde, maar trokken de Delftenaren toch aan het langste eind en gingen er met de punten vandoor (26-28).

Hoog tijd dus dat de gasten uit Gorredijk orde op zaken gaan stellen, voordat de play-offs écht uit het oog verloren gaan worden. Voorheen stond de PKC-hal bekend als een onneembare vesting, maar dat is dit seizoen anders. Meerdere ploegen wisten al punten mee te nemen uit Papendrecht, dus dat biedt zeker hoop voor LDODK. De laatste weken waren er wat mensen geblesseerd, afwezig of uit vorm en als ze deze keer hun rug kunnen rechten, liggen er zeker kansen.

Bij PKC waren er ook wat spelers geblesseerd of uit vorm, allijken die ongemakken nu bijna allemaal voorbij. Brett Zuijdwegt lijken we helaas niet meer te gaan zien dit zaalseizoen, maar Laurens Leeuwenhoek lijkt gelukkig weer goed op weg te zijn naar zijn vertrouwde basisplek. Belangrijke spelers als Olav van Wijngaarden, Julie Caluwé en inmiddels ook weer Richard Kunst zijn de kartrekkers voor de rest, waardoor de gewenste vorm in zicht komt. Ik ben benieuwd of die lijn vandaag ook weer doorgetrokken wordt!

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!


Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.

Laatste nieuws

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram