Wat worden we verwend dit seizoen! Een geweldig programma, prachtige doelpunten en verrassende uitslagen; het kan niet op. Het is lang geleden dat het tot zo ver in de competitie spannend was en dat nog zoveel ploegen meedoen om een plekje in de play-offs. Zelfs de -normaal- voorspelbare duels worden hierdoor onvoorspelbaar en dat is fantastisch voor de (neutrale) kijker.

In de vorige speelronde zijn ook weer veel verrassende dingen gebeurd. Gedoodverfde degradant Tempo won bijvoorbeeld van het in crisis verkerende DOS’46 en PKC won met overmacht van KZ (18-30); dat hadden niet veel mensen van tevoren voorspeld, zeker omdat KZ in Papendrecht een overwinning had geboekt.PKC is hierdoor inmiddels zeker van de play-offs. Helaas hebben de toeschouwers vorige week ook Maaike Steenbergen zien uitvallen met een op het oog zware knieblessure. Op het moment van schrijven is (mij) nog niet duidelijk wat de exacte diagnose is, maar het lijkt erop dat we haar niet meer in het veld gaan zien dit seizoen. Vanaf deze kant veel sterkte gewenst, Maaike!

Lichtpuntje is dat Daphne Roelofs, die het leed van zware knieblessures maar al te goed kent, de plek van Maaike vorige week geweldig overnam. Zij zal komende week vaker paraat moeten staan, dus het is fijn om weer over dit talent te kunnen beschikken. Samen met de terugkomst in de basis van Laurens Leeuwenhoek biedt het hoop voor de play-offs. Zal die 10ezaaltitel nu eindelijk eens binnengehaald worden?

In deze voorlaatste speelronde wacht echter nog een venijnig potje: de wedstrijd tegen DVO/Accountor. Daar draait het dit seizoen vooral om één man: Gertjan Meerkerk. Deze kleine grote man staat met overmacht bovenaan op de topscorerslijst met maar liefst 128 doelpunten. Dat is gemiddeld minstens 8 per wedstrijd. De heren van PKC zullen vooral hem moeten afstoppen om DVO van hun ‘winning mood’ af te krijgen. Ik verheug me nu al op de duels die hierbij horen!

Ik hoop op een sportieve en vooral aantrekkelijke wedstrijd. Veel kijkplezier!

Namens het PKC/SWKGroep PR-team,

Jorien Besemer.