Nienke Hintzbergen versterkt selectie PKC/SWKGroep

Vanaf volgend seizoen zal Nienke Hintzbergen haar opwachting maken in de selectie van PKC/SWKGroep. Hintzbergen speelt momenteel in de selectie van DOS’46.

De 24 jarige Nienke Hintzbergen speelde de afgelopen vijf jaar in de selectie van DOS’46 uit Nijeveen. Daarvoor heeft Nienke altijd gekorfbald bij Rigtersbleek uit Enschede.

Het onderdeel Topsport van de technische commissie van PKC/SWKGroep is erg blij dat Nienke de volgende stap wil gaan maken bij PKC/SWKGroep. Jan de Jager: “Als Topsport PKC zijn we erg blij een dame met de kwaliteiten van Nienke toe te mogen voegen aan onze selectie, welkom!

Zoals eerder bekend werd gemaakt, vormen Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp volgend seizoen het nieuwe trainersduo. Beiden zijn erg blij met de komst van Nienke. Tromp: “Nienke heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen in de League. Heel gaaf dat ze de ambitie heeft om door te groeien en fantastisch dat ze PKC heeft gekozen om die ambitie waar te maken!”. Scholtmeijer vult aan: “Scorende vrouwen zijn de meest waardevolle spelers van de Korfbal League. Nienke is al jaren bovenin de topscorers lijst van de Korfbal League te vinden. En dat zonder zichzelf als pure spits te profileren. Qua speltype past ze daarom perfect bij hetgeen we voor ogen hebben volgend seizoen.”

Hintzbergen over haar overstap: “Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik op zowel sportief als persoonlijk vlak toe was aan een nieuwe uitdaging. Na 5 mooie jaren bij DOS’46 is het daarom tijd voor iets nieuws. Toen ik enkele weken geleden een berichtje ontving met de vraag of ik bij PKC zou willen spelen, ben ik serieus na gaan denken over een volgende stap in mijn korfbalcarrière. Ik denk dat ik in PKC een club heb gevonden waar ik die volgende stap kan zetten. Ik kijk terug op een ontzettend fijne tijd bij DOS’46 en ben de club dankbaar voor de kans die ik gekregen heb om mij zowel persoonlijk als sportief te ontwikkelen, met de landstitel op het veld als mooie bekroning. Het was dan ook geen makkelijk besluit en ik wil iedereen binnen de club bedanken voor deze geweldige periode. Ik hoop bij PKC ook een leuke en sportieve tijd tegemoet te gaan en heb veel zin in deze nieuwe uitdaging!

PKC/SWKGroep heet Nienke van harte welkom bij de club!

Meest recente berichten