Met ingang van volgend seizoen zal Jelmer Jonker te zien zijn in het groen-wit van PKC/SWKGroep. Jonker speelt momenteel in de selectie van DOS’46.

Jelmer Jonker startte zijn korfbalcarriere bij Juventa uit Hardenberg. 11 jaar geleden maakte hij de overstap naar DOS’46. In de Korfbal League werd Jonker in het seizoen 2018-2019 topscorer.

Jan de Jager kijkt uit naar het volgende seizoen: “Als Team Topkorfbal van PKC/SWKGroep zijn we héél blij Jelmer aan ons team te kunnen toevoegen. Met Jelmer en de andere topmannen staat er team waarvan we veel mogen verwachten aankomend seizoen!”

Ook het nieuwe trainersduo, Scholtmeijer en Tromp, kijken uit naar het volgende seizoen. Wim Scholtmeijer: “Jelmer heeft de afgelopen jaren bij DOS’46 in een pure spitsrol gespeeld. Wij hebben bij TeamNL de ervaring dat hij ook vanuit een meer spelverdelende rol veel kan scoren terwijl zijn medespelers meer profiteren van zijn loopvermogen en assists. Ik ben enorm blij met de toevoeging van Jelmer en ik kijk er naar uit om samen te werken.”

Jennifer Tromp: “Jelmer staat vooral bekend om zijn scorend vermogen, maar ik verwacht dat hij bij PKC ook in andere rollen gaat uitblinken. Zijn drive is ongekend, een echte publieksspeler, ik ben erg blij dat we hem kunnen toevoegen aan de groep!”

Jonker over het volgende seizoen: “Ik heb erg veel zin om volgend jaar bij PKC te spelen! Na 11 jaar bij DOS’46 te hebben gespeeld, met als hoogtepunt de promotie naar de Korfbal League, is het tijd voor een nieuwe stap. Bij DOS’46 heb ik een erg mooie tijd gehad, waarbij ik me erg betrokken heb gevoeld bij de club. Afscheid nemen van deze club is dan ook zeker niet makkelijk. Daarentegen denk ik met PKC een mooie club te hebben gevonden waar ik mijn sportieve ambitie kan voortzetten. Ik hoop bij PKC een nieuwe omgeving te vinden waar ik zowel binnen als buiten het veld veel plezier ga beleven.”

PKC/SWKGroep heet Jelmer van harte welkom bij de club!