Detlef Elewaut wordt toegevoegd aan coachingstaf PKC/SWKGroep

Detlef Elewaut wordt toegevoegd aan de coachingstaf van PKC/SWKGroep. Vanaf aankomend seizoen zal Elewaut, in de rol van analytisch coach, hoofdcoaches Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer ondersteunen op het gebied van coaching tijdens de wedstrijden en de voorbereiding.

Afgelopen jaar is het team Topkorfbal van PKC/SWKGroep, met Daniel Hulzebosch, Daan Euser en Detlef Elewaut, gestart met het live analyseren van de wedstrijden. Het idee, de uitvoering en ontwikkeling hiervan is gedurende het seizoen naar tevredenheid van alle betrokken partijen verlopen. Deze ontwikkeling op het gebied van coaching wordt ook omarmd door de staf van aankomend jaar. Er is daarom besloten Elewaut toe te voegen aan de staf.

Rogier Jonkman, manager Topkorfbal over de recente ontwikkelingen op het gebied van coaching: “continue door ontwikkelen en innoveren hoort bij topsport, alhoewel de 3e analyse coach bij andere sporten een reeds bestaand fenomeen is en ver ontwikkeld, bleef korfbal hier achter. Wij zijn de huidige coaches zeer erkentelijk voor het opstarten van deze verrijking.”

Wim Scholtmeijer vult aan: “We willen met PKC op alle vlakken blijven ontwikkelen. Op het gebied van coaching is het bij andere sporten heel normaal dat een derde coach vanuit een andere positie kijkt naar de wedstrijd. Met statistieken en video bij de hand heeft deze coach vaak een heel ander beeld van de wedstrijd. De input die hij hierdoor kan geven kan het verschil maken.”

Ook Jennifer Tromp ziet de samenwerking met Elewaut zitten: “Goed nieuws dat Detlef ons team komt versterken. Ik heb veel respect voor wat hij allemaal al in de korfbalsport heeft gedaan. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met hem, ik weet zeker dat we met zijn inbreng nog completer zijn als staf.”

Detlef Elewaut: “Ik ben zeer tevreden over deze ontwikkelingen en ik vind het erg fijn dat ik ben gevraagd door de vereniging en de staf om dit verder vorm te gaan geven. Ik geloof erg in deze manier van coaching en ik kijk erg uit naar mijn samenwerking met Wim en Jennifer.”

Meest recente berichten