Maaike Steenbergen stopt met korfballen

Datum: dinsdag, mei 12, 2020

Maaike Steenbergen heeft besloten een punt te zetten achter haar korfbal carrière. Zij zal met ingang van volgend seizoen niet meer te zien zijn op het hoogste niveau.

Maaike Steenbergen is al jaren een vaste kracht van de selectie van PKC/SWKGroep. De keuze om te stoppen met korfbal op het hoogste niveau is vooral vanwege haar maatschappelijke ambities en de pittige combinatie die dit oplevert met topkorfbal, “de blessure aan mijn knie is de druppel geweest”, aldus Maaike Steenbergen. Maaike wil graag verbonden blijven aan de club, ze neemt hiervoor even de tijd om na te denken in welke hoedanigheid dit zal zijn.

Maaike: “Ik wil vooral PKC en het team en de staf bedanken voor de mooie jaren. Vanaf het moment dat ik bij PKC over de vloer kwam, voelde ik mij welkom en dat gevoel is nooit veranderd. Ik heb super veel geleerd, heb met de beste spelers van Nederland/de wereld mogen spelen en heb vooral dit jaar beseft hoe waardevol en mooi een verenging -en in dit geval PKC- is. In goede en slechte tijden zijn we er voor elkaar, zowel binnen het veld als erbuiten. Had graag met PKC nog een keer goud willen halen, dit is helaas niet gelukt. Desondanks had ik alles voor geen goud willen missen.”

Daniël Hulzebosch: “Met Maaike gaan we een ideale teamspeelster missen. Sterke meid die zowel binnen de groep als de club heel veel draagvlak heeft.  Een zeer betrouwbare kracht waar het voor trainers heerlijk werken mee is. Een aderlating voor de gehele selectie van PKC.”

Voorzitter Bertjan Scheepbouwer over het besluit van Maaike: “Het besluit van Maaike om te stoppen komt niet volledig onverwacht, maar jammer is het wel. We hebben in het afgelopen seizoen nog maar eens gezien hoe belangrijk ze voor haar team kan zijn. Maaike was fit, speelde sterk en was bevlogen om het vuur tussen het team en supporters weer op te laten laaien. De wedstrijd tegen KZ maakte een einde aan haar droom om de korfbalfinale in Ahoy te mogen spelen, dat was een zwarte bladzijde dit seizoen. Een seizoen dat achteraf nooit die droomfinale zou krijgen. Toch kan Maaike terugkijken op een aantal prachtige seizoenen met meerdere hoogtepunten. Maaike kwam bij ons vanuit Dos’46 (seizoen 2016/17) en paste zich ogenschijnlijk moeiteloos aan. Ze was al die jaren een geweldige vertegenwoordigster van onze club. We willen Maaike dan ook hartelijk bedanken voor de mooie jaren in het groen-wit: We zijn hartstikke trots op je!”

SLUIT JE AAN

Kom korfballen bij PKC/Vertom! Of vind een taak die bij je past om de club te helpen.

Word lid
Word vrijwilliger

Volg jij al het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van PKC/Vertom.

Volg ons op Instagram