Update Coronamaatregelen 1 oktober

Afgelopen maandag werden er weer nieuwe maatregelen aangekondigd. We plaatsten eerder deze week al de belangrijkste maatregelen. Hieronder vind je alle maatregelen nog eens op een rijtje.

Corona-protocol PKC/Vertom
Extra aanvullingen

Het protocol van RIVM en de richtlijnen NOC/NSF en KNKV zijn van toepassing (versie 28 september
2020).

PKC complex
• Er is geen toegang voor toeschouwers of overige personen, niet bij trainingen en niet wedstrijden.
• De directe oprit naar de ingang is afgesloten voor auto’s, spelers afzetten op de parkeerplaats, jonge spelers door de ouders begeleiden naar en ophalen bij het toegangshek.
• De kleedkamers zijn open (bij trainingen en wedstrijden), het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.
• Spelers en trainers mogen na een training of wedstrijd niet blijven kijken bij andere trainingen of wedstrijden, direct douchen en/of naar huis.
• Bij een wedstrijd mogen er bij één ploeg in totaal 13 spelers/stafleden op de reservebanken aanwezig zijn, dat mogen dus ook spelers zijn van een ander team, b.v. reserves van C2 bij de wedstrijd van C1.

Personen die wél toegang hebben tot het PKC complex
• Spelers, reservespelers, trainersstaf zoals trainers, coaches, teambegeleider/verzorger/cameraman.
• Accommodatie personeel voor zover dat nodig is, toezichthouders, coördinatoren voor hun categorie, benodigd technisch kader.
• KNKV officials zoals scheidsrechters en beoordelaars, pers en media.
• Chauffeurs van bezoekende jeugdploegen, 4 per A-B-C-D team en 3 per E-F team.
• Ouders van jeugdspelers die niet uit Papendrecht komen, één ouder per gezin, zowel met trainingen als wedstrijden.

Kantine
• De kantine is de komende drie weken dicht (dus in elk geval tot dinsdag 20 oktober).
• Voor essentiële vergaderingen zijn beschikbaar:
o bestuurskamer
o sponsorruimte
• Hiervoor geldt: reserveren verplicht via reservering@pkc-korfbal.nl.
• Voor teambesprekingen is beschikbaar: de bespreekruimte naast de kleedkamers, voor videoanalyse de bestuurskamer.

Vervoer uitwedstrijden
• Chauffeurs van de uit spelende jeugdploegen mogen als teambegeleiding op accommodaties komen van andere verenigingen, 3-5 per A-B-C-D team en 2-4 per E-F team. Het vervoersschema blijft het uitgangspunt.
• Kijk goed op de website van de te bezoeken vereniging voor hun toegangsregels, die kunnen afwijken en/of strenger zijn.

Reeds bestaande regelgeving
Algemeen
• Alle overheidsregels t.a.v. corona blijven van kracht binnen en buiten het PKC-complex.
• Kom je uit een oranje gebied, geldt vanaf 13 jaar: blijf 10 dagen in thuisquarantaine (geen trainen, wedstrijden of ander bezoek aan complex). Kinderen t/m 12 jaar mogen wel sporten.
• Heb je klachten: blijf thuis, laat je testen. As je speler bent: geef het door aan je trainer.
• Kom je op het PKC-complex dan zijn de aanvullende coronaregels uit dit PKC-protocol van kracht en volg je de aanwijzingen op van de toezichthouders en het aanwezige PKC-kader.
• Bij binnenkomst staat een tafel met desinfecterende gel, handen ontsmetten.
• Op zaterdagen geldt voor alle spelers en begeleiding:
1. Bij de toegangspoort van het PKC-complex met je smartphone de QR code scannen en je contactgegevens en gezondheidscheck invullen. Dit is i.v.m. contactonderzoek door de GGD na een eventuele besmetting.
2. Personen die niet in het bezit zijn van een smartphone vullen een papieren formulier in, in de hal van de hoofdentree van het PKC-gebouw, vervolgens in de bus stoppen.
• Jeugd t/m 12 jaar hoeft onderling geen afstand te houden, ook tot andere leeftijdsgroepen hoeven ze geen afstand te houden.
• Jeugd van 13 t/m 17 jaar hoeft onderling geen afstand te houden, wel 1,5 meter afstand tot 18-jarigen en oudere personen.
• Alle personen van 18 jaar en ouder die niet tot hetzelfde huishouden behoren, dienen altijd 1,5 meter afstand te houden, behalve spelers tijdens trainingen en wedstrijden.

Trainingen en wedstrijden
• Tijdens trainingen en wedstrijden mogen alle spelers contact met elkaar hebben.
• Direct voor en na de sportactiviteiten moeten personen van 18 jaar en ouder weer 1,5 meter afstand houden.
• Al het spel- en trainingsmateriaal moet ook weer worden opgeborgen, het spel- en trainingsmateriaal na afloop reinigen met desinfecterende schoonmaakmiddel wat in de materiaal berging staat.
• Tijdens wedstrijden dienen personen van 18 jaar en ouder die op de reservebank zitten 1,5 meter afstand te houden.
• Tijdens de rust en een time-out dienen personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand te houden.
• Zorg dat je een persoonlijke bidon hebt.

Kleedkamers, douches en toiletten
• Per kleedkamer maximaal 1 seniorenploeg, spreek met je team af om tegelijk te douchen en niet te lang in de kleedkamers te blijven.
• Alle personen van 18 jaar en ouder dienen in de kleedkamers, douches en toiletten 1,5 meter afstand te houden.
• Kleedkamers (en toiletten) binnengaan vanaf hoofdentree (éénrichting, alleen naar binnen).
• Kleedkamers (en toiletten) verlaten via spelersingang (éénrichting, alleen naar buiten).
• Selectie: Kleedkamers (en toiletten) binnengaan vanaf entree 2e hal (éénrichting, alleen naar
binnen).
• Selectie: Kleedkamers (en toiletten) verlaten via spelersingang (éénrichting, alleen naar
buiten).

Vervoer uitwedstrijden
• Het vervoersboekje is het uitgangspunt voor het vervoer bij de uitwedstrijden.
• Men mag bij elkaar in een auto zitten. Personen van 13 jaar en ouder wordt geadviseerd om dan een mondkapje te dragen. De chauffeur van de auto bepaalt dit.
• Ouders die niet willen rijden, zorgen zelf voor vervanging.
• Ouders die hun kind niet mee willen laten meerijden, verzorgen zelf het vervoer van hun kind(eren).
• Bij vervoer met een bus of touringcar is het verplicht om vanaf 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen

Meest recente berichten