Nieuw bij PKC combifit: Survival Run/OCR training

Combifit is al meer dan 5 jaar een begrip bij PKC/Vertom. Met allerlei attributen werken iedere week weer tientallen sportievelingen zich flink in het zweet. Dit jaar is daar een nieuw element bijgekomen: een baan met klimhindernissen. Tijdens de combi-fit lessen is er al goed gebruik van gemaakt. Tijd voor een aparte training!

Vanaf zaterdag 17 oktober wordt er elke zaterdag om 10:00 een Survival Run/OCR training gegeven (let op! Dit is een andere datum dan in de weekbrief is genoemd). In deze training wordt er gebruik gemaakt van de hindernisbaan en leer je de skills en basistechnieken uit de sport survival run/OCR.

Combifittrainer Bauke Visser kwam met dit idee. Samen met een ontwerper heeft hij een baan ontworpen met basistechnieken en elementen uit de sport survival run, aangepast aan de combifitdoelgroep. “De meeste mensen kennen de obstacle runs, zoals Mudmasters. Maar survival run is op sommige vlakken écht anders. Bij een obstacle run mag je een hindernis overslaan als het niet lukt. Bij een survival run en OCR (obstacle course race) staat bij elke hindernis een jury. Als je valt, begin je weer opnieuw, tot het je lukt.”

Zelf is Bauke een fervent ‘surival runner’. Surival run is een hardloopwedstrijd met klimhindernissen. De sport bestaat zo’n 30 jaar en is sinds kort ook aangesloten bij het NOC*NSF. Inmiddels is het één van de snelst groeiende sporten binnen Nederland.

Surivalruns worden het hele jaar gehouden, door weer én wind.  Bauke: “Ze noemen het ook wel een strijd tegen de elementen, een survival run gaat namelijk altijd door. Ook als het sneeuwt.” Je kunt meedoen als recreant en als wedstrijdloper. Zelf is Bauke een wedstrijdloper op de korte afstanden.

Vanaf 17 oktober heeft PKC-Combifit dus een les die in het teken staat van deze sport. Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan gewoon een keer langs voor een proefles. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar combifit@pkc-korfbal.nl.

Meest recente berichten