Update trainingstijden en Corona

We gaan de zaal in vanaf a.s. maandag 26 oktober. Zo lang als de coronamaatregelen in de huidige situatie duren is er een alternatief trainingsschema van kracht, in 1e instantie dus tot 12 november, dit schema vind je hier. De kans is groot dat dit langer gaat duren, allemaal afhankelijk van het coronaverloop. Het alternatieve trainingsschema heeft vooral impact op de seniorenteams en in enkele gevallen op een jeugdploeg. Zo lang als de huidige coronamaatregelen van kracht zijn en er geen competitie wordt gespeeld kunnen alle jeugdploegen op zaterdag onderling oefenwedstrijden tegen elkaar spelen. Wel dient dit gepland en georganiseerd te gebeuren.

De KNKV heeft het volgende besloten voor de 1e helft veldcompetitie.
De breedtekorfbalcompetitie wordt als afgesloten beschouwd, resterende wedstrijden worden niet meer gespeeld, huidige stand is eindstand. Wedstrijdkorfbal jeugd met een najaarscompetitie (B2-B3-C2-D1) wordt als afgesloten beschouwd, resterende wedstrijden worden niet meer gespeeld, er wordt een omgerekende eindstand bepaald naar 6 gespeelde wedstrijden. Wedstrijdkorfbal met een doorlopende competitie, alle niet gespeelde wedstrijden worden verplaatst en ingehaald in de 2e helft veldcompetitie.

De zaalcompetitie wordt voorlopig gewoon gepland met als aanvang voor de meeste ploegen 21 november. Het KNKV heeft verschillende scenario’s uitgewerkt mocht de coronaperiode langer gaan duren, de insteek blijft om op een manier een zaalcompetitie te kunnen spelen.

Namens de KTZ, Bas Boer.

Meest recente berichten