Interview Jelmer Jonker

Datum: dinsdag, december 8, 2020
Dit jaar maakte Jelmer Jonker de overstap naar PKC/Vertom. Helaas hebben we hem nog niet veel in actie gezien. Wij vonden het daarom hoog tijd om nader kennis met hem te maken en te kijken hoe het nu gaat! Lees je mee?
Even kort voorstellen…
Mijn naam is Jelmer Jonker, 27 jaar oud en sinds kort wonend in Papendrecht. Naast dat ik nu speel bij PKC/Vertom ben ik ook speler bij TeamNL korfbal en ben ik nog deels docent op het CIOS (opleiding MBO Sport & Bewegen) in Heerenveen.
1. Waarom heb je de overstap naar PKC gemaakt?
In Hardenberg ben ik op jonge leeftijd begonnen met korfballen bij KV Juventa. Na 12 mooie jaren heb ik op 16-jarige leeftijd de overstap gemaakt naar DOS’46 in Nijeveen waar ik 11 jaar heb gespeeld. Afgelopen zomer heb ik de keuze gemaakt om naar PKC/Vertom te gaan. Voor mij zijn er drie redenen waarom ik deze stap heb gemaakt. Ik merkte dat mijn sociale leven zich steeds meer in deze regio begon af te spelen én mijn vriendin vlakbij Papendrecht woont. Met PKC/Vertom heb ik daarnaast een club gevonden waarbij ik denk dat ik zowel binnen als buiten het veld veel plezier kan beleven en mijn sportieve ambitie goed aansluit bij de ambitie van PKC/Vertom.
2. Hoe bevalt het tot nu toe?
Tot dusver bevalt het erg goed. Graag had ik wat meer tijd in de kantine bij PKC doorgebracht om de club en de mensen beter te leren kennen, maar ondanks alle beperkingen voel ik me al goed thuis. De selectie van PKC vind ik een leuke en gezellige groep en door de enkele keren dat ik kon trainen geven en fluiten bij de jeugd merk je direct dat PKC een hechte en gezellige vereniging is.
3. Hoe vind je het om met jouw vriendin Sanne in de selectie te spelen?
Samenspelen met mijn vriendin (Sanne van der Werff) is door de beperkte aantal wedstrijden nog niet erg vaak voor gekomen, maar tot dusver gaat het prima haha. Voor mij maakt het niet heel veel uit dat Sanne bij mij in de selectie zit. We kunnen korfbal goed scheiden van ons privé leven en daarnaast zijn we blij dat we niet zoveel meer hoeven te reizen om elkaar te kunnen zien.
4. Wat zijn jouw doelstellingen voor dit seizoen?
Sportief gezien heeft PKC/Vertom o.a. de doelstelling om landskampioen te worden. Het liefst natuurlijk in een vol Ahoy. Bij de spelersgroep merk ik dat ze de drive hebben om dit te halen en ook voor de club zou het weer erg mooi zijn. Sportief gezien zal ik mijn uiterste best doen om hier mijn steentje aan bij te dragen!
5. Wat zouden onze supporters over jou moeten weten?
Poehhhh wat de supporters nog over mij zouden moeten weten.. Dat zou ik zo niet weten, maar als je nog wel nieuwsgierig bent naar iets spreek me dan gerust een keertje aan 😉
6. Wat is jouw wens voor alle PKC-leden in 2021?
Ik wens alle PKC-leden, hoewel een tikkeltje cliché maar zeker niet minder gemeend, een gezond 2021 toe. Hopelijk dat 2021 een jaar wordt waarin het weer mogelijk wordt om elkaar te kunnen ontmoeten!