Interview Jennifer Tromp

Datum: maandag, december 14, 2020

Aan het begin van het jaar maakte Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp bekend dat zij het nieuwe trainersduo werden van PKC/Vertom. Na het EK van TeamNL zouden beiden aantreden. Dat liep natuurlijk even anders door Corona. Wij gingen met beide trainers in gesprek over de afgelopen periode. In dit interview spreken we Jennifer.

Jennifer, hoe heb je de afgelopen periode ervaren?

Het was/is bijzondere periode. Wel kunnen starten op het veld, maar in de zaal al snel moeten schakelen door de regels van het RIVM. Ik voel me al erg thuis binnen de club, ondanks dat we maar kort met publiek hebben kunnen spelen. Het niet doorgaan van het EK is en blijft natuurlijk erg jammer, maar ik had zelf al snel de knop omgezet en mijn focus volledig bij PKC en dat was ook erg fijn!

Hoe houd je jezelf, maar ook de spelers gemotiveerd en fit?

We staan allemaal te trappelen om wedstrijden te spelen, maar we moeten nog even geduld hebben. Gelukkig hebben we wel echt een goede trainingsperiode achter de rug. Spelers zijn erg gretig en Wim en ik kunnen ondanks de regels echt wel goed werken aan spelinhoudelijke zaken. We wisselen de oefenvormen veel af, met nadruk op schieten, maar ook conditie en kracht. Door de afwisseling blijft het voor iedereen leuk en nuttig!

Wat is voor jou de belangrijkste reden geweest om deze nieuwe uitdaging aan te gaan?

Samenwerken met Wim bevalt mij erg goed, we vullen elkaar goed aan en houden elkaar scherp. Daarnaast is het trainen/coachen van een leagueclub machtig mooi en als die club dan ook nog eens PKC is, dan hoef je daar niet over te denken. Fantastische kans en uitdaging.

Wat denk je dat jou en Wim zo’n goed duo maakt?

We zijn best wel verschillend qua karakters, daardoor vullen we elkaar goed aan. Daarnaast zijn we allebei bezeten van het spel, dus we kunnen uren over korfbal praten. We qua opvatting over het spel ook echt op 1 lijn. Daarnaast is er ook een stevige basis van vertrouwen. Dat laatste is onmisbaar als je met elkaar veel tijd doorbrengt en een als je een gezamenlijk doel wilt bereiken.

Wat hoop je te bereiken met de selectie van PKC als we eindelijk weer op volle kracht kunnen trainen en spelen?

Het makkelijkste antwoord is natuurlijk kampioen worden! Maar om daar te komen willen we vooral met zowel 1 als 2 dominant spelen, waarbij de spelers in een wedstrijd kunnen schakelen naar wat er nodig is. Taakgericht kunnen spelen is erg belangrijk, hier kunnen we zeker nog winst behalen!

Meer over Jennifer:

Jennifer woont, op dit moment nog, in Den Haag Ypenburg samen met Denise Bezemer. In maart gaan ze verhuizen naar Pijnacker. Jennifer is afdelingshoofd op een middelbare school in Bergschenhoek. Naast deze functie geeft Jennifer ook nog wat lessen, Bewegen en Sport in haar vak, “het leukste vak op school natuurlijk”, aldus Jennifer.

Het allermooiste korfbalmoment?

“Als speler… dat voelt echt als eeuwen geleden! De Europacups met Fortuna in Delft en Frankrijk waren wel erg bijzonder, omdat je echt een hele week heel intensief met de groep bent, dat waren mooie tijden.  Als trainer is het ook moeilijk kiezen, dus ik noem er twee. Mijn eerste jaar als hoofdcoach bij OVVO lukte het ons om te handhaven in de League. In een spannende play down serie wonnen we in wedstrijd drie in de verlenging van KCC. De ontlading na afloop was echt machtig.

Bij Blauw Wit haalden we de finale in Ziggo na de gewonnen Play Offs tegen PKC. Die laatste wedstrijd in Papendrecht was denk ik de meest bizarre wedstrijd die ik ooit coachte.”

Wat zouden de PKC-fans écht nog over jou moeten weten?

Dat ik ooit 1 jaar in Papendrecht woonde, in het huis waar eerder Andre Simons woonde. Denise, mijn partner, heeft zo’n 20 jaar bij PKC gespeeld en alles gewonnen wat er te winnen viel. PKC en Papendrecht is dus geen onbekend terrein voor ons!