Interview Nienke Hintzbergen

Datum: zondag, december 20, 2020

Dit seizoen maakte ook Nienke Hintzbergen de overstap naar PKC/Vertom. Nienke heeft helaas nog niet veel wedstrijden kunnen spelen in het groen-wit. We vroegen haar hoe zij de afgelopen periode heeft ervaren en we maken nader kennis met haar! Lees je mee?

Even voorstellen… Mijn naam is Nienke Hintzbergen en ik ben 24 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Enschede maar ik woon sinds april in het centrum van Dordrecht! Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd, ik heb mijn master communicatiewetenschap gehaald. Ik werk nu nog als klantenservice medewerkster voor een energiemaatschappij, maar ik ben hard op zoek naar een baan die beter aansluit bij mijn opleiding. Naast werken en korfballen bij PKC ben ik dus druk bezig met solliciteren 😉
1. Waarom heb je de overstap naar PKC/Vertom gemaakt?
Tot mijn 19de heb ik gespeeld bij KV Rigtersbleek in Enschede. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar DOS’46. Hier heb ik 5 super fijne jaren gehad. Het afgelopen jaar merkte ik echter dat ik zowel op sportief als persoonlijk vlak wel toe was aan wat anders, een nieuwe uitdaging. Toen PKC mij benaderde, ben ik hier serieus over na gaan denken. Voor een volgende stap in mijn korfbal carrière leek PKC mij een hele geschikte club.
2. Hoe bevalt het tot nu toe?
Tot nu toe bevalt het super goed! Het is natuurlijk een super rare tijd waar we met z’n allen inzitten, waardoor het eigenlijk nog niet écht begonnen is. Ondanks dat is de sfeer binnen de selectie heel goed en zijn we gewoon door blijven trainen volgens de regels van het RIVM. Sinds deze week mogen we ook weer echt partij spelen, dus dat is wel heel fijn. Het is natuurlijk jammer dat je de club nu minder makkelijk leert kennen, omdat er straks bij de wedstrijden geen publiek aanwezig mag zijn. Maar ook dat komt volgend jaar vast goed 🙂
3. Wat zijn jouw doelstellingen voor dit seizoen?
Het voelt heel gek om voor dit seizoen doelstellingen uit te spreken. Zoals het er nu uitziet zal de competitie in januari starten in 2 poules. Ik denk dat voor ons de doelstelling is om bovenin de poule te eindigen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk kampioen van Nederland worden! Ik ben heel benieuwd hoe het straks allemaal gaat als we echt weer gaan beginnen. Ik hoop dat ik met mijn spel van waarde kan zijn voor het team.
4. Wat zouden onze supporters over jou moeten weten?
Dat ik een hekel heb aan Nederlandstalige/piratenmuziek. Je zult mij dus niet snel tegenkomen op een Hollandse party, haha!
5. Wat is jouw wens voor alle PKC-leden in 2021?
Ondanks deze gekke tijd wens ik iedereen alvast hele fijne feestdagen toe! Blijf allemaal gezond en hopelijk zien we elkaar snel weer rondom de wedstrijden!