Drie maanden voorzitter

Datum: woensdag, december 23, 2020

Drie maanden geleden heeft Niels Mooij de voorzittershamer overgenomen van Bertjan Scheepbouwer tijdens de Algemene Leden Vergadering van 23 september. We blikken samen met Niels terug op deze 3 maanden als voorzitter van PKC/Vertom.

Niels hoe heb jij de afgelopen 3 maanden ervaren?
Dat waren drie bijzondere maanden. Gelukkig niet echt een verrassing, maar leuk is anders. Hoewel het leed relatief is, als je kijkt naar waar sommige mensen mee te maken hebben qua gezondheid en werk. Ook in coronatijd is er voldoende te besturen, alleen is het eerder ‘damage control’ en scenario’s maken, dan ondernemen en innoveren, wat je natuurlijk het liefste doet als voorzitter.

Biedt Corona ook kansen voor PKC?
Net als voor de leden zelf, is voor de vereniging Corona in de eerste plaats vooral heel vervelend. Wat je het liefst doet en je energie uit haalt, kan niet meer: elkaar ontmoeten. Tegelijkertijd zit daar wel de kans, als je het zo wilt noemen. Hoe is het gezegde ook al weer, je gaat pas iets missen als je het niet meer hebt? We beseffen nu nog beter hoe belangrijk PKC voor veel mensen is en hoe waardevol dus ook. De betrokkenheid van onze leden en vrijwilligers is altijd al heel groot, maar zodra we weer open mogen, zal die alleen maar toenemen. Ook de waarde van een vereniging in de lokale gemeenschap zal eens te meer blijken.

Wat hoop je in 2021 te bereiken?
Eerst moeten we zien om gezond uit de crisis te komen. Gelukkig staan we er, dankzij degelijk financieel beleid in de afgelopen jaren, goed voor. Wel is het zo dat we nu normaal gesproken het zaalseizoen in volle vaart bezig zou zijn, pas de grootste inkomsten gaan missen. En nu dan de selectie weer mag korfballen, hoop ik twee dingen: 1) Dat het heel snel ook weer met publiek kan en 2) Dat ook snel alle andere teams weer kunnen sprankelen op de velden met mooie resultaten tot gevolg. Wel uiteraard als dit zeker weten veilig kan. De competitie van het eerste is daarvoor een prima testcase. We zijn er hard aan toe!

Wat zijn jouw doelen als voorzitter richting de toekomst?
Ik wil graag dat we de aantrekkelijkste vereniging zijn voor de jeugd in Papendrecht en omstreken. Dat doen we met een gevarieerd, flexibel en kwalitatief goed sportaanbod en een waardevol verenigingsleven. Zo blijven we een brede, grote vereniging en leiden we de beste korfballers op. De komende tijd gaan we bekijken wat hiervoor nodig is, aanvullend op al het moois dat we al doen.

Als laatste willen we natuurlijk iets meer over jou weten. Vertel eens iets over jezelf!
Met plezier! Ik ben 48 jaar en getrouwd met Mireille. Onze dochter Eva korfbalt in het 4e. Thomas voetbalt bij Drechtstreek (hoewel, momenteel zit hij in Innsbruck voor zijn studie). Zelf heb tot mijn 30e gekorfbald, eerst bij KOAG in Krimpen aan den IJssel, later bij het roemruchte De Regenboog in Dordrecht. Hoeveel PKC-ers ik daar niet heb gezien! Training gehad van Michel v.d. Herik, Jeroen de Vries, Shirley Eilbracht, Ron Westerkamp en dan vergeet ik misschien nog wel iemand. En zaterdag altijd de soos van PKC. Ik heb persoonlijk flink bijgedragen aan de barinkomsten t.b.v. de tweede hal. De link naar PKC was er dus altijd. Sinds ik niet meer korfbal, ben ik afwisselend te vinden op de tennisbaan en op de racefiets. Overdag werk ik als fondsmanager van drie arbeidsmarktfondsen in de zorg. Kort gezegd help ik de landelijke werkgeversorganisaties en vakbonden om werken in de zorg aantrekkelijk te maken en te houden. We maken ons bijvoorbeeld hard voor voldoende instroom van nieuwe medewerkers en voor gezond en veilig werken. Om me dan ’s avonds (en trouwens ook best vaak overdag!) weer in te zetten voor de mooiste en beste korfbalvereniging ter wereld!