Update Corona 14-jan

Datum: donderdag, januari 14, 2021

Door de verlenging van de coronamaatregelen tot tenminste 9 februari heeft het KNKV besloten dat er geen zaalcompetitie meer wordt gespeeld.
De zaalcompetitie wordt beschouwd als niet gespeeld, er is geen promotie en degradatie, in principe komen alle ploegen uit op het zelfde niveau als waar ze dit seizoen waren ingedeeld.

We vestigen onze hoop nu op de 2e helft veldcompetitie dat deze wel mag doorgaan, start medio april.

Gelukkig is de selectie wekelijks te zien via de livestream op het platform eyecons.com
In de KL competitie is besloten om afwijkende play-offs te spelen met 2 rondes met een Best of Three, ronde 1 beide poules kruiswedstrijden nrs 1-4 en 2-3, ronde 2 de winnaars tegen elkaar, een finale op 17 april.

De meeste jeugdploegen trainen nu buiten om toch lekker bezig te zijn en de korfbalvaardigheden hoog te houden. Voor de ploegen die dit nog niet doen is er nog wel een plekje te vinden, ook op zaterdag bestaat de mogelijkheid om te trainen of een oefenpotje te spelen.

Voor de senioren is het buitensporten met beperkingen ook mogelijk, de gemeente Papendrecht heeft de regels nog eens goed laten weten.

Het betekent dus voor buiten sporten:

• Trainen/sporten in groepjes van maximaal twee personen, exclusief instructeur;
  • Als er voldoende ruimte is op de buitensportaccommodatie dan mogen meerdere groepjes van twee daar sporten mits voldoende afstand wordt bewaard tussen de groepjes en de sporters onderling, 1,5 meter;
  • Een instructeur of trainer mag enkel exclusief met één groepje trainen/instructie geven. Een instructeur/trainer mag dus niet van groepje naar groepje lopen;
  • Bij voorkeur zijn de groepjes van twee is goed herkenbaar (bijvoorbeeld door gebruik van hesjes of omdat het veld duidelijk is afgebakend zoals op de tennisbaan).’

Combifit kan dit na opgave zelfstandig doen op ma-di-wo-do.

De seniorenteams zelfstandig na aanmelding bij mij.

Namens het KTZ,

Bas Boer