Romy de Rijke maakt overstap naar PKC/Vertom

Datum: donderdag, januari 21, 2021

Met ingang van volgend seizoen zal Romy de Rijke aansluiten bij de selectie van PKC/Vertom. De Rijke speelt momenteel bij het Zeeuwse Fortis.

Romy de Rijke speelt al vanaf haar 4e jaar bij de Zeeuwse korfbalvereniging Fortis. Vorig seizoen maakte Romy een vervroegde overstap naar de eerste selectie van Fortis. Fortis 1 komt uit in de overgangsklasse. Daarnaast is Romy onderdeel van Oranje U17.

Rogier Jonkman, manager top korfbal:Wij volgen zelf Romy al enkele jaren en zijn blij dat wij in overleg met Romy hebben kunnen besluiten dat zij volgend jaar aansluit bij de selectie, ondanks dat zij nog de juniorenleeftijd heeft. In haar leeftijd is Romy één van de grootste talenten van Nederland. Haar komst past bij het doel van PKC/Vertom voor het verder ontwikkelen van talenten. Over en weer is er veel vertrouwen in een succesvolle gezamenlijke toekomst.”

Romy de Rijke over haar overstap:Ik ben heel blij dat PKC mij de kans wil geven mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Het is een lastige beslissing geweest want ik heb veel mooie jaren bij Fortis gespeeld en het is er altijd super gezellig. Ik ben Fortis ook heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen maar ik voel dat ik de overstap nu moet en wil maken. Na een aantal gesprekken met Jan de Jager en Rogier Jonkman en wat langer geleden ook met Nils Vink, heb ik nu de knoop doorgehakt. Ik heb teveel ambitie om “nee” te zeggen tegen een club als PKC, ik kijk er ontzettend naar uit!”