Corona maatregelen update 18 maart 2021

Datum: donderdag, maart 18, 2021

Hierbij een update omtrent diverse korfbalzaken.
Corona:
De coronamaatregelen zijn op enkele kleine punten aangepast.
De avondklok loopt voorlopig tot/met 30 maart.
De senioren onder de 27 mogen weer volledig trainen.
Senioren vanaf 27 mogen in 4 tallen met 1,5 meter afstand trainen.

Trainen:
Nagenoeg alle teams trainen weer, senioren op dinsdagavond zolang vv Drechtstreek de velden niet gebruikt.
Vanaf dinsdag 6 april gaat het “normale veldschema” weer in en kunnen de teams weer 2x in de week trainen.
Mocht de avondklok weer verlengt zijn dan wordt er voor de senioren en aangepast schema worden gemaakt.
De zaterdagen blijven beschikbaar voor trainen en onderlinge wedstrijden, wel even afstemmen met mij voor tijden en veldindelingen.

Competitie:
Het KNKV heeft besloten om de 2e helft veldcompetitie verder naar achteren te verplaatsen om de kans groter te maken dat deze toch doorgang kan vinden.

In de routekaart kun je zien wanneer de aanvangsopties mogelijk zijn, men gaat uit dat de senioren 2.5 week voorbereidingstijd nodig hebben.
Vroegste aanvang zal 24 april zijn, laatste aanvang is 15 mei reguliere competitie en 22 mei voor de Ereklasse, de veldcompetitie loopt dan door t/m 10 juli.
Ook bestaat de kans dat bijvoorbeeld de jeugdcompetities wel mogen en de senioren niet meer.
Er is dus een reële kans dat de veldcompetitie toch gespeeld kan worden.
Als de veldcompetitie niet doorgaat wordt deze in zijn geheel ongeldig verklaard.
De zaalcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwd en later wordt bekend gemaakt hoe de zaalcompetitie er voor 21/22 uit gaat zien.

Bekijk hier de routekaart competitie voorjaar 2021