Verloop korfbalseizoen 2020-2021

Datum: zondag, mei 30, 2021

Coronamaatregelen.

Met ingang van zaterdag 5 juni gaan er de nodige versoepelingen van de coronamaatregelen in. Voor PKC houdt dit in dat iedereen, jeugd en senioren weer volledig mogen trainen en onderling partijen, combifitters weer groepslessen kunnen krijgen. Jeugdploegen mogen weer wedstrijden spelen tegen andere verenigingen. Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Kantine mag weer open met maximaal 50 zitplaatsen binnen en 50 buiten, met 4 personen van 13 jaar en ouder aan 1 tafel onder voorbehoud van 1,5 meter.

Jeugdclinic.

Op zaterdag 5 juni gaat de PKC selectie clinics verzorgen voor de gehele PKC jeugd. Dit gebeurt in groepen, in de ochtend de jongere jeugd, kangoeroes, F, E, D, in de middag de oudere jeugd, C, B, A. De huidige trainers worden verzocht daarbij te zijn om te zorgen dat de spelers op de juiste velden komen te staan en het neerzetten en opruimen van de spelmaterialen. Voor de jongere jeugd (kangoeroes, F, E, D) zijn er handtekeningkaarten van de selectie om handtekeningen te verzamelen.

Tijd                Groep             Veld

10:00-11:00 Kangoeroes   Hoofdveld

10:00-11:00 F categorie     Bijveld links

10:00-11:00 E categorie     Bijveld midden

11:15-12:15   D4-D5-D6       Hoofdveld

11:15-12:15   D1-D2-D3       Bijveld midden

13:00-14:00 C3-C4-C5       Hoofdveld

13:00-14:00 B3-B4-B5       Bijveld rechts

13:00-14:00 B1-B2-C1-C2 Bijveld midden

14:15-15:15 A4-A5-A6         Hoofdveld

14:15-15:15 A1-A2-A3          Bijveld midden

Alternatieve veldcompetitie KNKV.

Het KNKV heeft besloten om de mogelijkheid te geven om toch nog een alternatieve verkorte veldcompetitie te spelen, dit is mogelijk geworden door de verruimingen van de coronamaatregelen. Er zal worden gespeeld in poules van 4 in de regio, dit gaat gebeuren op de zaterdagen 12-19-26 juni, de opgegeven teams die hierin mee gaan spelen zijn de nieuwe samengestelde teams voor het seizoen 2021-2022. Na inventarisatie heeft PKC aangegeven hier graag aan mee te willen doen. Onder voorwaarden gaat dit allemaal door, het vergt een zeer korte voorbereidingstijd waarin veel zaken geregeld moet worden maar met de nodige flexibiliteit en medewerking van een ieder is dit goed mogelijk. Dus alle zaken zoals; nieuwe teams, trainers (vast en tijdelijk), ballensleutels, trainingstijden, wedstrijdprogramma, regelgeving, vervoer, scheidsrechters ect. gaat in orde komen.

Korfbalplanning.

Op zondag 6 juni worden de opstellingen en nieuwe trainers bekend gesteld via een aparte weekbrief.

Daarna starten alle nieuwe samengestelde jeugdteams met hun trainingen (ABCDEF). Verkorte veldcompetitie zaterdagen 12 – 19 – 26 juni. Er was/is ook een wens van sommige oude huidige teams om nog een afscheids samenzijn te houden, dit kan natuurlijk altijd op een tijd en ruimte in het nieuwe trainingsschema of op de zaterdagen 3-10-17 juli. Voor alle teams kan er worden doorgetraind tot 17 juli.

Start nieuwe seizoen met de trainingen zal maandag 16 augustus zijn. Oefenwedstrijden staan gepland op zaterdagen 28 augustus en 4 september. Start veldcompetitie zal op zaterdag 11 september zijn, PKC 1-2 starten op 4 september.

Trainers gezocht.

Op bijna alle niveaus zijn nog trainers en/of coaches benodigd. Senioren meerdere teams, jeugd A3, B2, C3, D5, D6, E8, F3, F4. Verder zijn er ook nog teams waarbij nog een 2e trainer wordt gezocht zoals E5, E6, E7. meld je dus aan bij de coördinatoren of andere TC leden. Coördinatoren gezocht. Voor de Kidsgroep zijn we ook nog op zoek naar een 2e D en E coördinator.

Namens de (Jeugd) Korfbal Technische Zaken,

Bas Boer