Mini veldcompetitie

Datum: zondag, juni 6, 2021

De mini veldcompetitie die deze maand gespeeld gaat worden vindt plaats op de zaterdagen 12-19-26 juni. Er zal worden gespeeld in poules van 4 in de regio, dit gaat gebeuren, de opgegeven teams die hierin mee gaan spelen zijn de nieuwe samengestelde teams voor het seizoen 2021-2022. De zeer korte voorbereidingstijd waarin veel zaken geregeld moet worden maakt een strakke planning nodig. De regelgeving is cfrm de reglementen van het KNKV met enkele uitzonderingen. De wedstrijden worden allemaal beschouwd als breedtekorfbal, dus spelers in de teams van het wedstrijdkorfbal mogen binnen hun categorie overal meespelen. De arbitrage gebeurt volledig door de thuis spelende vereniging, dus geen neutrale leiding ook niet voor het hogere wedstrijdniveau, wel dient alles via de wedstrijdapp (DWF) te worden vastgelegd! Men is nu bezig met het programma en zo snel als men kan wordt dit bekend gesteld, zeer waarschijnlijk maandag.

Wij doen als PKC mee met de volgende teams 5A, 5B, 5C, 5D, 7E, 4F.

• Na de bekend stelling van de opstellingen zondag gaan we maandag direct in de nieuwe samenstellingen trainen.
  • Het voorlopig trainingsschema tot 17 juli staat in de aparte weekbrief.
  • De spelers in de nieuwe teams (D6-F5) die niet genoemd zijn voor de junicompetitie kunnen meedoen met de overige teams.
  • Het programma wordt door mij zoveel mogelijk uit elkaar getrokken zodat men bij elkaar kan invallen als er een tekort aan spelers ontstaat.
  • De nieuwe teams waar nog geen trainers voor zijn moeten worden voorzien van tijdelijk trainers/coaches voor deze 3 weken, het kan zijn dat er nog een beroep gedaan wordt op de ouders.
  • Vervoer voor uitwedstrijden zal door de teams zelf geregeld moeten worden, onderling afspreken, er mogen 5 rijouders per team mee naar uitwedstrijden cfrm de coronaregels.
  • Ballensleutels en spelmaterialen zijn overgaan naar de nieuwe trainers, daar waar geen vaste trainers zijn, dan zijn deze in het bezit van de coördinatoren.
  • De sponsorkleding is of wordt ingeleverd, de kledingcommissie zorgt deze week dat de teams in ieder geval alvast passende spelersshirts krijgen.

Korfbalplanning.

Vanaf maandag 7 juni starten alle nieuwe samengestelde jeugdteams met hun trainingen (ABCDEF). Verkorte veldcompetitie zaterdagen 12 – 19 – 26 juni. Er was/is ook een wens van sommige oude huidige teams om nog een afscheids samenzijn te houden, dit kan natuurlijk altijd op een tijd en ruimte in het nieuwe trainingsschema of op de zaterdagen 3-10-17 juli. Voor alle teams kan er worden doorgetraind tot 17 juli.

Start nieuwe seizoen met de trainingen zal maandag 16 augustus zijn. Oefenwedstrijden staan gepland op zaterdagen 28 augustus en 4 september. Start veldcompetitie zal op zaterdag 11 september zijn, PKC 1-2 starten op 4 september.

Trainers gezocht, trainers gezocht!!!!!!!!!!

Op bijna alle niveaus zijn nog trainers en/of coaches benodigd. De coördinatoren en het TC kader heeft de afgelopen maanden hard naar nieuw trainers gezocht, helaas missen we er nog erg veel, ongeveer een stuk of 20!!

Weinig kennis of tijd, maakt niet uit er is altijd een passend regeling te maken om trainen te kunnen geven, dus meld je dus aan bij de coördinatoren of andere TC leden!!!! Coördinatoren gezocht. Voor de Kidsgroep zijn we ook nog op zoek naar een 2e D en E coördinator.

Namens de (Jeugd) Korfbal Technische Zaken,

Bas Boer