PKC-hal toneel Europa Cup 2022

Datum: donderdag, augustus 26, 2021

Onlangs maakte de IKF bekend dat de IKF Europa Cup 2022 in Nederland plaatsvindt. Nu is ook de locatie vastgesteld. Van 10 tot en met 12 februari wordt de finaleronde van de Europa Cup gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht.

De Europa Cup korfbal 2022 wordt de 55e editie van het internationale zaalkorfbaltoernooi voor clubteams. Het eerste toernooi werd 1967 gehouden in Mitcham (Groot-Brittannië). In 2021 kwam de Europa Cup te vervallen vanwege de vele vergaande maatschappelijke beperkingen die in Europa waren ingesteld na het uitbreken van de coronapandemie. Fortuna/Delta Logistiek won de laatst gehouden Europa Cup in 2020.

Papendrecht
Voor de zevende keer vindt de Europa Cup in Papendrecht plaats. In 1979, 1980, 1985, 1990, 2000 en 2014 was de PKC-hal al eerder het toneel voor de finaleronde voor clubteams. PKC/Vertom neemt als Nederlands kampioen deel aan de finaleronde van deze Europa Cup in februari 2022.

De IKF, het KNKV en PKC zijn blij met de vastgestelde locatie. Tilbert la Haye, directeur van de IKF zegt hierover:“De IKF is uitermate content met Papendrecht als thuishaven van aankomende Europa Cup Final Round. Bij de eerdere edities in Papendrecht is PKC/Vertom altijd een gastvrije club gebleken en de IKF twijfelt er niet aan dat dit in 2022 wederom het geval zal zijn. Hopelijk gaan we een sfeervol evenement tegemoet, inclusief de aanwezigheid van de trouwe en luidruchtige achterban van zowel de thuisclub als overige deelnemers.”

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “Het KNKV kijkt uit naar eindelijk weer een toernooi met internationale deelname. Met de ervaring van PKC en de schitterende accommodatie belooft dit een prachtig toernooi te worden. De vele contacten tussen Antwerpen en Papendrecht zullen voor aangename animositeit zorgen.”

“Wij zijn trots en blij om de Europacup te kunnen organiseren”, aldus Niels Mooij, voorzitter van PKC/Vertom. “Samen met het KNKV, de IKF en uiteraard onze leden, vrijwilligers en sponsoren, gaan wij ons inzetten om een professioneel en aantrekkelijk evenement te organiseren. Zeker na de coronacrisis heeft de korfbalgemeenschap behoefte aan een mooi korfbalfeest. Het internationale aspect maakt het extra speciaal. Wij zien uit naar de komst van de deelnemende teams en uiteraard zal onze selectie ervoor strijden dat de beker Papendrecht niet zal verlaten.”

Meer over de Europa Cup en de overige Europese clubcompetities vind je op de website van de IKF.