Wijzigingen en aanpassing spelregels en wedstrijdreglementen

Datum: zondag, september 5, 2021

Er zijn in het nieuwe seizoen enkele kleine wijzigingen in de spelregels en reglementen, de meeste zijn vooral tekstueel en administratief. De meest in het oog springend en van invloed voor de spelers en scheidsrechters zijn:

De scheidsrechtersbal is afgeschaft, bij een spelhervatting zal altijd 1 van de 2 ploegen de bal krijgen om weer verder te spelen. In de senioren breedtekorfbal wordt de spelregelproef om met een andere sekse te spelen voorgezet, dus dames mogen als heren spelen en andersom, wel moet de vakverdeling 2 om 2 gehandhaafd blijven, doormiddel van herkenbare kleur hesjes of shirts.

De regel uit het wedstrijdreglement om met 2 scheidrechters de wedstrijd te leiden wordt uitgebreid op het veld en in de zaal, de klassen KL, RKL, Ere, Reserve Ere, Hoofd, Reserve Hoofd, Overgangs en Hoofdklasse A jeugd gaan hier door geleid worden.

Op de website van het KNKV vindt je onder competitie en dan regelgeving alle spelregels, wedstrijdreglementen en bestuursbesluiten terug. Alle recente wijzigingen zijn terug te vinden onder: https://www.knkv.nl/over-knkv/bestuursbesluiten

Namens de KTZ Bas Boer.