Trainersbegeleiding bij PKC

Datum: zondag, oktober 31, 2021

Spelenderwijs Verbeteren is een bedrijf dat zich richt op het inspireren en helpen ontwikkelen van korfbaltrainers. Het bedrijf werkt vanuit de visie Teaching Games for Understanding en heeft middels deze visie een applicatie ontwikkeld met betekenisvolle spelvormen die kunnen worden gegeven aan de gehele korfbaljeugd.

Spelenderwijs Verbeteren probeert aankomend seizoen de visie over te brengen binnen de jeugdopleiding van PKC. Spelenderwijs Verbeteren: ‘Onze visie streeft ernaar om sporters vaker in spelvormen te brengen waar zij de noodzaak zullen ervaren van een bepaalde korfbalactie. Eenmaal de ‘waarom-vraag’ ervaren, staan spelers open voor het antwoord op de ‘hoe-vraag’ en zullen zij deze feedback eerder toepassen in spelsituaties. Door tijdens de spelvormen ook nog vragen te stellen, stimuleren we de bewustwording van spelers. Deze twee zaken zullen uiteindelijk resulteren in effectievere trainingen en spelbegrip bij spelers’. Spelenderwijs Verbeteren zal zich komend zaalseizoen richten op alleen de E- en F-trainers. PKC: ‘Onze jongste en dus belangrijkste jeugd verdiend onze grootste aandacht. Wij hopen hiermee onze jeugdtrainers handvatten te bieden om leuke en effectieve trainingen te geven. Onze trainers blijven een belangrijke drijfveer in het succes van onze vereniging. Wij hopen dit jaar klein te beginnen, maar groot te eindigen’. Het bedrijf zal de trainers proberen te begeleiden d.m.v. een aantal clinics, presentaties en bezoekjes tijdens de trainingen. ‘We proberen de trainers te inspireren, opbouwende feedback te geven en we gaan ervan uit dat de trainers baat hebben bij het gebruik van onze applicatie voor de invulling van de trainingen’. Mark en Tim zijn geen onbekende van de vereniging PKC/Vertom. Het bedrijf bestaat nu ruim 7 jaar en is eigenlijk bij PKC ontstaan. ‘Het is mooi om aan de slag te gaan bij de vereniging waar het allemaal is begonnen. We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan’.

De data zijn voor de E’s en de F trainers (pak agenda erbij):

Datum Inhoud Tijd
19 nov Clinic Spelenderwijs Verbeteren: visie op trainen geven 1800 clinic E5 en E6 hal 2
19:00 – 19:30 napraten
02 en 10 dec Bezoek tijdens trainingen van alle E- en F- ploegjes. Tijdens huidige trainingstijden
14 jan Clinic Spelenderwijs Verbeteren: korfbalactie trainbaar maken 1800 clinic E5 en E6 hal 2
19:00 – 19:30 napraten
04 feb Clinic Spelenderwijs Verbeteren: input vanuit trainers zelf 1800 clinic E5 en E6 hal 2
19:00 – 19:30 napraten
17 en 18 feb Bezoek tijdens trainingen van alle E- en F- ploegjes. Tijdens huidige trainingstijden