Nieuwe Coronamaatregelen per 6 november

Datum: vrijdag, november 5, 2021

Met ingang van zaterdag 6 november is het coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht in de gehele binnen-accommodatie bij PKC, dit geld zolang er wordt getraind en gespeeld in de binnen-accommodatie en de openingstijd van de kantine.
Dat is dus van maandag t/m zaterdag zo lang er trainingen of wedstrijden zijn en de kantine is geopend.

Ondertussen is vanuit het KNKV en NOC*NSF al wat meer duidelijkheid gekomen over detailregels, met de gemeente zijn we nog in overleg voor ondersteuning.
In het kort zijn de regels als volgt:
CTB toegang ( gevaccineerd, herstel bewijs of testbewijs) is noodzakelijk voor iedereen in onze binnen accommodatie / kantine m.u.v.:

onder 18 jaar die binnen komen in de accommodatie maar niet in de kantine.
onder 13 jaar voor de kantine
onder 13 jaar voor toeschouwers die PKC 1 en 2 bezoeken, de rest van de wedstrijden is onder 18 jaar van toepassing.
vrijwilligers en/of officials, zoals trainers, coaches, staf, scheidrechters, barpersoneel ect. hoeven weer geen TCB te hebben, maar als ze met hun functie klaar zijn dan weer wel.

Wij komen deze week nog terug met een heldere instructie hoe we bovenstaande regels gaan hanteren en handhaven.

Duidelijk is wel dat we dat we zelf een flinke inspanning moeten doen om een goede controle mogelijk te maken, dit vraagt flink wat vrijwilligers om dit rond te krijgen.

Om PKC open te houden zijn er dus controleurs nodig die bij de hoofdingang van de binnen-accommodatie de coronatoegangsbewijzen (CTB) gaan scannen.

Dus gevraagd vrijwilligers die willen controleren.

Gedacht wordt aan 1 of 2 uur per shift, van maandag t/m zaterdag.

Opgave bij Bas Boer:  bas.boer@upcmail.nl.