Corona protocol PKC/Vertom

Datum: woensdag, november 10, 2021

Het protocol van RIVM en de richtlijnen NOC/NSF en KNKV zijn van toepassing (versie 6-11-2021).

Algemeen, RIVM basisregels.

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen. Was vaak en goed je handen. Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Sport specifieke regels RIVM, NOC/NSF, KNKV.

• Coronatoegangsbewijs (QR code en ID) verplicht voor sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar.
  • Coronatoegangsbewijs verplicht voor zowel sporters als publiek op binnensportlocaties vanaf 18 jaar.
  • Binnensportlocatie omvat alle ruimtes die daar aanwezig zijn zoals kleedkamers, toiletten en andere nevenruimtes.
  • Topsport (PKC 1 en 2) coronatoegangsbewijs verplicht voor publiek op binnensportlocaties vanaf 13 jaar.
  • Sportkantines is het coronatoegangsbewijs verplicht voor 13 jaar en ouder.
  • Wedstrijdofficials zoals scheidsrechters, jurytafel, beoordelaars hoeven geen coronatoegangsbewijs in bezit te hebben op het moment van uitvoering van hun functie.
  • Verenigingsvrijwilligers (thuis en uit) zoals trainers, coaches, staf, begeleiding G of zeer jonge kinderen, barpersoneel en zaalcommissarissen hoeven geen coronatoegangsbewijs in bezit te hebben op het moment van uitvoering van hun functie. (rijouders vallen hier niet onder).
  • Wedstrijdofficials en verenigingsvrijwilligers die klaar zijn met hun functie dienen te vertrekken of in het bezit te zijn van het coronatoegangsbewijs.

Specifieke regels binnen-accommodatie PKC/Vertom.

• Op de trainingsdagen voor de trainingen op maandag t/m vrijdag zijn er geen ouders/publiek toegestaan in sporthallen, die dienen zich op te houden in de kantine, advies zo min mogelijk ouders op het complex. (uitzondering ouders begeleiding G sporters of zeer jonge kinderen).
  • Uitvoering coronatoegangsbewijs (QR code en ID) op trainingsdagen voor de trainingen op maandag t/m vrijdag gebeurt door de trainers op de sporters van 18 jaar en ouder.
  • Uitvoering coronatoegangsbewijs (QR code en ID) op trainingsdagen in de kantine op maandag t/m vrijdag gebeurt door het barpersoneel voor 13 jaar en ouder (bij binnenkomst kantine in een aparte aangegeven rij te tonen).
  • Trainers kunnen hun hele team vóór en na de training meenemen de kantine in door dit te melden bij de bar. Trainers moeten altijd zelf hun QR code en ID laten zien. Teamleden hoeven dan niet opnieuw hun QR code te laten zien. Komen één of meerdere teamleden zelfstandig naar de kantine dan moeten zij wél hun QR code en ID laten zien.
  • Deelnemers aan (commissie) vergaderingen in de kantine of in de ruimtes in de gang achter de kantine moeten aan de bar hun QR code en ID laten zien, komt men niet in de kantine dan zijn de voorzitters of organisatoren de verantwoordelijke om de QR code te controleren.
  • Wedstrijdofficials en verenigingsvrijwilligers die klaar zijn met hun functie, moeten voor betreden van de kantine hun QR code en ID laten zien.
  • Zaterdagen uitvoering coronatoegangsbewijs (QR code en ID) door vrijwilligers en/of SMG beveiliging, bij de hoofdingang binnen-accommodatie, iedereen van 13 jaar en ouder, men krijgt ook een stempel voor extra controle mogelijkheid, officials en vrijwilligers worden vrijwillig gevraagd om hun QR code, dit is niet verplicht maar men krijgt dan geen stempel.