Corona protocol PKC/Vertom (update 19 november)

Datum: maandag, november 15, 2021

Corona-protocol PKC/Vertom.
Het protocol van RIVM en de richtlijnen NOC/NSF en KNKV zijn van toepassing (versie 13-11-2021).

Algemeen, RIVM basisregels.

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen. Was vaak en goed je handen. Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Sport specifieke regels RIVM, NOC/NSF, KNKV.

• Coronatoegangsbewijs (QR code en ID) is  verplicht voor alle amateursportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, voor de buitensport is dit niet verplicht.
  • Er is geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de professionele- en amateursport.
  • Binnensportlocatie omvat alle ruimtes die daar aanwezig zijn zoals kleedkamers, toiletten en andere nevenruimtes.
  • In de topsport (PKC 1 en 2) is geen verplichting voor het coronatoegangsbewijs voor de sporters en stafleden.
  • Sportkantines en terrassen is het coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • In alle sportkantines en terrassen is een zitplaats verplicht (1,5 meter is niet nodig), deze dienen om 20:00 gesloten te zijn.
  • Wedstrijdofficials zoals scheidsrechters, jurytafel, beoordelaars hebben toegang tot de binnensportlocaties en hoeven geen coronatoegangsbewijs in bezit te hebben op het moment van uitvoering van hun functie.
  • Verenigingsvrijwilligers (thuis en uit) zoals trainers, coaches, staf, begeleiding G of zeer jonge kinderen, barpersoneel, zaalcommissarissen en rijouders hebben toegang tot binnensportlocaties en hoeven geen coronatoegangsbewijs in bezit te hebben op het moment van uitvoering van hun functie.
  • Wedstrijdofficials en verenigingsvrijwilligers die klaar zijn met hun functie dienen de sportlocaties te verlaten.

Specifieke regels binnen-accommodatie PKC/Vertom.

• Voor trainingen en wedstrijden zijn er geen ouders/publiek toegestaan in sporthallen en nevenruimtes, uitzondering zijn ouders begeleiding G sporters.
  • Uitvoering coronatoegangsbewijs (QR code en ID) op trainingsdagen voor de trainingen op maandag t/m vrijdag gebeurt door de trainers op de sporters van 18 jaar en ouder.
  • De PKC kantine (bar) is van maandag t/m vrijdag gesloten, de kantineruimte is open.
  • Rijouders voor sporters die van buiten de Papendrecht komen mogen verblijven in de kantineruimte.
  • Deelnemers aan (commissie) vergaderingen in het PKC complex dienen in bezit te zijn van QR code en ID, de voorzitters of organisatoren zijn verantwoordelijk voor de controle.
  • Op zaterdagen is de kantine geopend van 08:00 tot 20:00
  • Zaterdagen uitvoering coronatoegangsbewijs (QR code en ID) door vrijwilligers en/of SMG beveiliging, bij de hoofdingang binnen-accommodatie, iedereen van 18 jaar en ouder (uitzondering topsporters, staf, vrijwilligers).
  • Kangoeroes, per kind mag er één ouder met QR code mee de sporthal in.
  • Topsporters, officials en vrijwilligers worden vrijwillig gevraagd om hun QR code, dit is niet verplicht maar naam en functie worden genoteerd en als men klaar is dient men het PKC complex te verlaten.
  • Rijouders van bezoekend teams mogen zonder QR code naar binnen in de sporthal, 3 per E-F team en 5 per overige jeugdteams, voor regels en aantallen van PKC rijouders naar uitwedstrijden dient men de regels te controleren van de te bezoeken verenigingen.
  • Tijdens thuiswedstrijden van PKC 1 en 2 zullen de rolluiken in de kantine naar beneden zijn, de wedstrijden worden dan op de beamer uitgezonden, als alle zitplekken bezet zijn dan kan er een stop worden gezet op de toegang tot het PKC complex.