OVER PKC

PKC, de Papendrechte Korfbal Club, is de grootste korfbalvereniging van Nederland met bijna 1000 leden. PKC/Vertom is een vereniging die altijd in beweging is. Zowel binnen áls buiten de lijnen. PKC wil dat iedereen mee kan doen en dat willen we realiseren in een sociaal vertrouwde omgeving. Denk hierbij aan breedtekorfbal, G-korfbal,  een kangoeroeklup voor de allerkleinsten, een recreantenteam en diverse vriendenteams.

Daarnaast heeft PKC als missie een toonaangevende club te zijn en mee te doen in de top. En daarmee zijn we goed op weg. Selectieteams spelen op het hoogste niveau. En hebben we een aantal PKC-ers in het Nederlands team (jeugd én senioren). Ook wordt PKC vertegenwoordigd in de district teams.
Het liefst hebben we topspelers al in de jeugd onder onze hoede. Zo wennen spelers het beste aan onze cultuur. We proberen te werken aan een selectie waar de vonken vanaf springen en waar we allemaal een beetje gek op zijn. Plezier zien wij als absolute meerwaarde voor de spelers, trainers, staf, sponsoren en de club.

Maar zoals gezegd zijn we ook buiten de lijnen “in beweging”. Zo wordt er 3 avonden in de week “combi-fit” gegeven (bootcamp), hebben we PKC-events die evenementen organiseert voor jong én oud en hebben we sinds kort een BSO gevestigd op ons sportpark. Sinds het seizoen 2015/2016 is er ook een PKC “embassy” georganiseerd, een dartcompetitie op de vrijdagavond.
PKC/Vertom, meer dan korfbal alleen!

Meer weten over korfbal? Kijk dan eens hier!
Ook handig als je binnenkort een spreekbeurt hebt!

BIJ PKC

Korfbal is een sport voor iedereen. Bij PKC vind je dan ook teams van jong tot oud én voor verschillende niveaus.  Zo heeft PKC bijvoorbeeld een enthousiaste groep recreanten, een G-team en een aantal vriendenteams. Maar ook teams die op het allerhoogste niveau spelen: de eerste selectie speelt in de Korfbal League.

De onderverdeling in leeftijdsgroepen is als volgt:

Categorie Gemiddelde leeftijd Maximaal
Senioren 18,1 jaar en ouder
A-jeugd (Junioren) Tussen 15,1 en 18,0 jaar 18 jaar
B-jeugd (Aspiranten) Tussen 13,1 en 15,0 jaar 16 jaar
C-jeugd (Aspiranten) Tussen 11,1 en 13,0 jaar 14 jaar
D-jeugd (Pupillen) Tussen 9,1 en 11,0 jaar 12 jaar
E-jeugd (Pupillen) Tussen 7,1 en 9,0 jaar 10 jaar
F-jeugd (Pupillen) Tussen 5,1 en 7,0 jaar 8 jaar
Kangoeroe Klup Tussen 4,0 en 7,0 jaar 7 jaar
G korfbal Jong volwassenen Geen

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) is de landelijke bond die het korfbal in Nederland organiseert en alle korfbalverenigingen ondersteunt. Het KNKV kent drie korfbal-vormen, te weten: topkorfbal, wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal.
Topkorfbal spreekt voor zich, in deze competities spelen de topspelers van de korfbalwereld. Wedstrijdkorfbal is de korfbalvorm waarbij ‘vergelijkend presteren ten opzichte van anderen’ centraal staat. De grootste groep korfballers wordt echter gevormd door de breedte-korfballers. Zij willen presteren, maar niet ten koste van alles. Gezondheid, sociaal contact, leren en plezier staan centraal.

Meer informatie over de korfbalbond kun je vinden op www.knkv.nl. PKC/Vertom behoort tot het district Zuid-West.
Meer weten over contributie en dergelijke? Klik dan hier

logokangoeroeklup
De Kangoeroe Klup van PKC/Vertom is een korfbalgroep voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke zaterdag van 09.00 uur tot 10.00 uur staat er een groep van Kangoeroetrainers klaar met leuke spelletjes met een bal en allerlei andere materialen. Zo leren de kinderen op een leuke manier gooien, vangen, rennen, springen en samenspelen en natuurlijk schieten op een korf.

” Ik ben Scoro Scoro is de mascotte van de Kangoeroe Klup en ik zit samen met mijn vriendjes Funny, Jumper en Spurt op korfbal. Spurt kan superhard rennen en Jumper heel hoog springen. Funny maakt altijd grapjes waar wij enorm om moeten lachen. En ik? Ik kan heel goed schieten op de korf. Scoro en zijn vriendjes nodigen jou uit om drie keer gratis mee te komen trainen! Kom gewoon gezellig langs en leer gooien, vangen,schieten en bewegen!”

Mail naar kangoeroeklup@pkc-korfbal.nl voor meer informatie!

CombiFit, boksen en Survivalrun/OCR training

Zoals al eerder werd vermeld: er is nog meer bij PKC/Vertom… Het is namelijk ook mogelijk om je aan te sluiten bij de sportieve Combifitters (vanaf 18 jaar).
PKC CombiFit is niet korfbalgericht, maar heeft te maken met kracht- en conditieoefeningen waarbij er naast oefeningen met je eigen lichaamsgewicht ook wordt getraind met de kettlebell, touwen, dumbells, noem maar op. Iedere training is anders!

Elke maandag en donderdag wordt zowel om 19.30 en 20.30 lessen van een uur gegeven.

Boksen

Op dinsdag om 19.30 uur wordt er een uur bokstraining gegeven. Zowel techniek als cardio komen hierbij aan de orde.

Survivalrun/OCR training

Zaterdagmorgen is er om 10.00 uur  Survivalrun/OCR training. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een houten rek waar variaties in horizontale en verticale touwen te vinden zijn. Bij deze training wordt behendigheid, kracht en uithoudingsvermogen met elkaar gecombineerd.

Keertje proberen? Je mag je 2 keer mee-trainen om te kijken of je het leuk vindt. Daarnaast mag je als je lid bent geworden ook gratis bij ons PKC/Vertom 1 komen kijken!

Voor vragen over de CombiFit, boksen en/of Survivalrun/OCR training kun je een mailtje sturen aan combifit@pkc-korfbal.nl

Kabaal is de naam van de supportersvereniging van de Papendrechtse Korfbal Club. Al jarenlang zorgt de supportersvereniging voor onvoorwaardelijke steun tijdens de wedstrijden van het vlaggenschip.

Voor het begin van de supportersvereniging moet je ver terug in de tijd. Al tientallen jaren zijn er vrijwilligers actief die de supportersvereniging aansturen. De fanatieke aanhang van PKC/Vertom heeft zich in de laatste jaren sterk uitgebreid. Waar jaren terug een klein hoekje in de zaal voldoende capaciteit bood wat betreft staanplaatsen voor de supporters, is er tegenwoordig een heel podium nodig: de ‘P-side’. Dit podium, dat de grootte heeft van de gehele korte zijde in de hal, geeft fanatieke supporters de mogelijkheid de wedstrijd op een unieke manier te beleven. Kabaal streeft naar een supportersvereniging waar plaats is voor iedereen. Dit resulteert in een levende, kolkende sfeer bij iedere thuiswedstrijd. Iedere wedstrijd is een feest; zowel tijdens de wedstrijd in de hal als na de wedstrijd in de kantine.

In de laatste vijf jaar is er een bestuur opgericht om de coördinerende taken van de supportersvereniging op zich te nemen. Het bestuur van de supportersvereniging onderhoudt nauw contact met het bestuur van PKC/Vertom om ervoor te zorgen dat de supporters en het bestuur dicht bij elkaar staan. Deze hechte samenwerking zorgt ervoor dat de supportersvereniging de mogelijkheid heeft ieder seizoen boven zichzelf uit te stijgen. De sfeeracties worden steeds groter, de supportersshop professioneler en de wedstrijdbeleving van de supporters intenser.

Op 16 maart 2019 is door Kabaal de “P-side” (de tribune op de korte zijde van het veld) omgedoopt tot de “Sjaak Euser Tribune”. Sjaak is als vrijwilliger op dat moment al 20 jaar actief voor de club als vaste verzorger van de eerste selectie. Sjaak was er voor de selectie niet alleen als verzorger maar ook als vriend, luisterend oor en vertrouwenspersoon.

Bij uitwedstrijden zorgt de eigen supportersbus van PKC/Vertom voor vervoer door het gehele land. Dankzij een bijdrage van het bestuur kost een buskaart slechts € 7,50, ongeacht de bestemming.

In het aankomende seizoen zullen er verschillende nieuw uitgewerkte ideeën worden uitgevoerd. Zo zal er een professionele supportersshop komen, zijn we bijna klaar met een spandoek van ruim vijfenzeventig vierkante meter en zijn we in gesprek over een supportershome; een plek waar supporters voor en na de wedstrijd van het eerste bij elkaar kunnen komen. Dit alles gericht op maar een ding: van iedere wedstrijd een feest maken! Zien we jullie in het aankomende seizoen ook op de Sjaak Euser Tribune?

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes van Supporters- vereniging Kabaal? Like ons op onze Facebook pagina

 

Met een handtekening bekrachtigden PKC/Vertom en Fitkidz, in november 2020, hun samenwerking. Fitkidz start op het complex van PKC een nieuwe locatie voor hun sport-BSO. Er is dagelijks ruimte voor bijna vijftig kinderen. Niels Mooij, voorzitter van PKC/Vertom: “We zijn verheugd dat we Fitkidz deze ruimte kunnen bieden. Ons complex wordt zo nog beter benut. De samenwerking biedt ons als vereniging ook kansen, als we onze kennis en kracht rond sport en bewegen bundelen voor de leden.”

Dani Munoz, directeur van Fitkidz: “Met de opening van deze geweldige en veelzijdige sportlocatie zijn onze mogelijkheden oneindig geworden. Maak kennis met Fitkidz die als enige in Papendrecht en omstreken een nieuw concept heeft ontwikkeld voor een actieve BSO waar plezier een feit is.  Met de mogelijkheid tot flex contracten, contracten op maat en de voordelen van onze vakantiekampen betaal je bij ons alleen hetgeen wat u daadwerkelijk nodig heeft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via fit-kidz@hotmail.com. ”

Bekijk de website van Fitkidz voor meer informatie.