Project omschrijving

Contactpersoon

Bertjan Scheepbouwer
Bertjan Scheepbouwer
Rogier Jonkman
Rogier Jonkman

Contactgegevens

Lukassen & Boer B.V.
De Wederik 10
Postbus 1001
3350 CA Papendrecht
+31(0)78 61 51 388
info@lukassenenboer.nl

Informatie

De oorsprong van Lukassen & Boer ligt bij het Assurantiekantoor Kralingen, dat in 1959 is opgericht. In 1962 verhuisde het kantoor naar Papendrecht, waar er door de toenmalige eigenaar vanuit huis werd gewerkt. Later werd het huis van de buren erbij gekocht om dienst te doen als kantoor. Tot 1982 groeide het bedrijf zo sterk dat het introk in een echt kantoorpand. Op het moment dat het Assurantiekantoor Kralingen over werd genomen, was het een bedrijf dat zich vooral richtte op zware schade (transport). Door de inbreng van Ed Lukassen en Kees Boer is het dienstenpakket uitgebreid met pensioenadvies, employee benefits (EB), werknemersverzekeringen en verzuimmanagement. Hierdoor ontstond de basis van wat nu nog steeds Lukassen & Boer is: een professionele all-round dienstverlener met de focus op zakelijke relaties.

Herkomst naam De naam is ontstaan door een samenvoeging van de eigenaren Kees Boer en Ed Lukassen, de één onderwijzer Nederlands en Godsdienst en de ander docent in Wis- en Scheikunde. Zij troffen elkaar bij de opleiding van inspecteur Leven bij Levob en namen beiden afscheid van het onderwijs met als doel ooit een keer samen een kantoor over te nemen. Samen werden zij eigenaar. Vanaf 2007 zijn Rogier Jonkman en Bertjan Scheepbouwer toegevoegd als vennoot en directieleden. Lukassen & Boer kent vandaag de dag nog steeds deze vier eigenaren.

Structuur Lukassen & Boer kent meerdere onderdelen: Risicobeheer, Drechtsteden Zekerheid, Employee Benefits en NLG Werkvermogen. Ieder onderdeel vervult zijn eigen rol in het pakket van diensten en producten zoals Lukassen & Boer deze aanbiedt.

Met een team van ca. 40 medewerkers bedient Lukassen & Boer ongeveer 450 bedrijven, met in totaal ruim 6.000 werknemers en 3.500 particuliere klanten (daar zitten ook werknemers van bedrijven bij).